John Kerry Mısır'da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır'da Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü.

John Kerry Mısır'da
John Kerry Mısır'da
GİRİŞ 13.09.2014 14:58 GÜNCELLEME 13.09.2014 14:58

Arabi, Kerry ile Başkent Kahire'deki görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Görüşmede, terörle mücadele, İsrail-Filistin sorunu ve Libya krizi olmak üzere üç konunun ele alındığını ifade eden Arabi, "Kerry'ye 7 Eylül'de yapılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda özellikle bölgede yaşanan zorluklar ve baskılar karşısındaki mücadele çerçevesinde alınan kararları açıkladım. Söz konusu mücadele, siyasi, askeri, ekonomik, ideolojik hatta hukuki düzlemde mücadeleleri kapsıyor" dedi.

İsrail-Filistin sorunu konusunda ise Arabi, "ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye bu konuda harekete geçilmesi gerektiğini izah ettim. Dışişleri Bakanı da ülkesinin bu konuda bazı fikirleri olduğunu ve İsrail ile Filistinli taraflarla görüşmelerin devam ettiğini ifade etti" şeklinde konuştu.

Arabi, Kerry'nin diğer Arap ülkeleri gibi Libya krizinin sona ermesi konusuyla ilgilendiğini ve bu ülkeye meşru desteğin sağlanması gerektiği konusunda görüş belirttiğini söyledi.

Türkiye'nin ardından bu sabah Mısır'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin 2 gün sürmesi beklenen ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!