Obama'dan Esed'e cevap: Sizi vururuz

ABD Başkanı Barack Obama, Esed'in danışmanı 'İzin almayan ABD uçaklarını vururuz' tehdidine yanıt verdi.

Obama'dan Esed'e cevap: Sizi vururuz
Obama'dan Esed'e cevap: Sizi vururuz
GİRİŞ 15.09.2014 10:45 GÜNCELLEME 15.09.2014 13:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ'un haberi...

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in danışmanı Besine Şaban, geçtiğimiz günlerde ABD'nin IŞİD'e yapacağı hava saldırısıyla ilgili bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Şaban, ABD'nin Irak ve Suriye topraklarında faaliyetlerini sürdüren IŞİD terör örgütüne yönelik hava saldırısının Suriye hükümetinin izni olmadan gerçekleştirilmesi durumunda ülkesnin 'hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD savaş uçaklarını vuracağını' söyledi.

BARACK OBAMA'DAN JET CEVAP: VURURUZ!

IŞİD tehdidini yok etme konusunda ciddi olan Barack Obama ise, Esed'in danışmanının 'vururuz' tehdidine jet bir yanıt verdi. New York Times'da yer alan habere göre Obama, ülkesini tehdit eden Besine Şaban'a şöyle yanıt verdi:

''Eğer Esed yönetimi Suriye hava sahasına giren ABD uçaklarını vurması için orduya emir verirse, biz de Suriye Hava Savunma sistemini yok ederiz. Bu bizim için IŞİD'i vurmaktan daha kolay olur'' dedi.

ABD'Lİ GENERAL'DEN AÇIKLAMA

ABD'li General Paul Eaton, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, IŞİD'e karşı yapılacak hava operasyonlarında örgütün ABD uçaklarını düşürme ihtimali hakkında da bilgi verdi. 

Terör gruplarının ellerinde bulunan füzelerle uçakları düşürmek isteyeceğini belirten Eaton, her şeye rağmen ABD ordusuna güvendiğini ekleyerek şöyle söyledi:

''Bu kesinlikle tehlikeli bir operasyon. Ancak özel hava kuvvetlerimiz bu konu hakkında yeterli bilgiye sahiptir. Herhangi bir tehlikeyi karşılayacak gücümüz bulunuyor. Ben de ordunun bu görevi başarıyla yerine getireceği inancındayım''

Suriye yönetimine karşı ilk kez bu kadar sert konuşan Obama ile Esed yönetimi arasında ciddi bir sürtüşme yaşanması bekleniyor. IŞİD tehdidini yok etmek için Irak ve Suriye topraklarına girecek olan ordu, Esed yönetimini endişelendiriyor. Rejim, ABD'nin IŞİD'i vurma bahanesiyle ülkesine girmek istediğini savunuyor. 

ABD kanadında ise genel olarak operasyonun gerçekleştirilmesi görüşü hakim. Özellikle 2 Amerikan vatandaşının örgüt tarafından infaz edilmesi halkın operasyona destek vermesinde önemli bir etken. Tüm dünya için tehlike arz eden örgütün ortadan kaldırılması konusunda bölgedeki Arap ülkeleri de hemfikir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    yine bildik oyun. danışıklı dövüş, iki hırlaşıp bir kapışıp, abd nin o bölgeye girmesiyle son bulacak.sonuc ise yine bu bölgede karışıklık ve esedin istediği pozisyon
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ANLAŞILAN O Kİ. ABD Esed'i Saddam gibi asacak
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu nerde bu işid . gören varmı bu işidin nerde olduğunu bilen beri gelsin video ve algılar ile yürüyor yapmayın aptal değiliz yahu bence pkk nın yarısı değil bu örgüt bence yok hükmünde.. belki 100 yada 200 lük birkaç guruptur onlarda terör eylemi yapar savaş değil komik olanda abd muhatabı nekadar bu çadır tiyatrosunu yutturacaklar bize bir girilse de kamera ile izin alınsa çekilse cevap vereyim asla izin vermezler:)) komedi ortaya çıkar çünkü.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Eee hep demiyormuyum ben sizlere?. Erdogan, Obama ve Putin in siyonistlerden biktigi derin devletlerin, derinden savas yaptigini? putin affetmez Rusya bambaska bir cukurdur..Adamlar bizlerden de amerikalilardan da milliyetci..butun masonlari faiz lobisini sutladi, yerse kacmasin aninda indirirler kimsede yardim edemez..Suan Turkiye ve Abd de bunlara karsi savas icindedir..aslinda Turkiye suan 4. dunya savasini kazanmak uzere Allah'in izni ile..darisi diger ulkerlerin basina..bakalim china da hapsolsunlar neler olacak gorecegiz..
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    ARAMIZDAKİ İŞİD. Sayın Obama, TR deki İŞİD üslerini göz ardı edemezsiniz, asıl kaynak TR de. Mutlaka TR deki İŞİD üslerini vurmalısınız, hatta öncelik vermelisiniz. Sizi WELCOME bayraklarıyla karşılayacağız. Allah yardımcınız olsun, sevgiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti