''ABD bunu yaparsa pişman olacak''

İran Devrim Muhafızları Komutanı Caferi, "Eğer ABD Suriye'ye saldırırsa buna pişman olacak"

''ABD bunu yaparsa pişman olacak''
''ABD bunu yaparsa pişman olacak''
GİRİŞ 16.09.2014 15:34 GÜNCELLEME 16.09.2014 15:36

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD'nin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı kuracağı koalisyonun, örgütü yok edeceğinden şüphe ettiğini ifade etti.

Fars haber ajansının haberine göre, Caferi, Tahran'da düzenlenen basın toplantısında, İran'ın başından beri IŞİD'e karşı hareket ettiğini ancak IŞİD'e karşı kurulacak uluslararası koalisyonun niyetlerinden şüphe duyduklarını belirtti.

ABD'nin "IŞİD'le mücadele bahanesiyle Suriye'ye saldıracağını" öne süren Caferi, "Eğer ABD Suriye'ye saldırırsa buna pişman olacak" dedi.

Fransa'nın ev sahipliğinde Paris'te düzenlenen ve İran'ın davet edilmediği IŞİD ile mücadele konferansı için Caferi, "Davet edilseydik de ABD'nin ekseninde yer almazdık" ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine, IŞİD teröristlerinin elinden kurtarılan Irak'ın Amirli nahiyesinde, İran askerlerinin de savaştığı iddialarını reddeden Caferi, "Halk ve yerel güçlerin Amirli operasyonunda İran'ın askeri varlığına ihtiyacı yoktu. İran'ın operasyonlardaki rolü sadece Iraklılara danışmanlık sağlamaktı" diye konuştu.

Geçirdiği cerrahi operasyonun ardından dün hastaneden taburcu edilen İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de hastane çıkışında konu ile ilgili açıklama yapmıştı. "ABD'nin aslında IŞİD ile mücadele gibi bir derdi" olmadığını ifade eden Hamaney, "Gerçek şu ki, ABD, Pakistan'da kurulu bir hükümet ve güçlü bir ordu bulunmasına rağmen izinsiz bir şekilde bu ülkenin topraklarına girip birçok noktayı bombaladığı gibi aynı senaryoyu Irak ve Suriye'de de gerçekleştirmek için bahane arıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler