Golf Kulüpleri Obama'yı reddediyor

ABD Başkanı Obama'nın New York'ta golf oynamak istediği fakat başvuruda bulunduğu üç golf kulübü tarafından da reddedildiği ortaya çıktı.

Golf Kulüpleri Obama'yı reddediyor
Golf Kulüpleri Obama'yı reddediyor
GİRİŞ 19.09.2014 12:16 GÜNCELLEME 19.09.2014 12:16

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; İsrail-Filistin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye ve Ukrayna konularındaki politikalarıyla sert eleştirilere maruz kalan ABD BaşkanıBarack Obama, sık sık gittiği golf sahalarında da zor günler geçiriyor. Obama'nın 6-7 Eylül tarihlerinde New York'ta golf oynamak istediği, fakat 3 farklı golf kulübünün başkanı tarafından reddedildiği belirtildi.

ABD BASININA GÖRE 4 NEDENİ VAR

ABD basınında çıkan haberlere göre New York'taki golf sahalarının Obama'yı reddetmesinin 4 sebebi olabilir. İlk olarak Beyaz Saray'daki yetkililerin 3 golf kulübüne haber gönderdiği fakat kulüplerin "Bu kadar kısa sürede güvenliği sağlayamayız" gerekçesiyle teklifi reddetmek zorunda kaldığı söyleniyor. İkinci olarak 6-7 Eylül haftasonunun ABD'de Çalışma Bayramı'na denk geldiği ve golf kortlarının böyle bir kalabalığı kaldıramayacağı için olumsuz yanıt verildiği belirtiliyor.

Aktarılan üçüncü sebep, o dönem yayımlanan anketlerin Obama'nın arkasındaki halk desteğini düşük gösterdiği, dolayısıyla kulüplerin başkanı ağırlamakta gönülsüz olduğu yönünde. Son olarak ise kulüplerden birinin sahibi olan ve Obama'ya karşı eleştirileriyle bilinin medya patronu Donald Trump'un teklifi bizzat reddettiği söyleniyor.

11 GÜNDE 8 GOLF MAÇI YAPMIŞTI

Obama'nın yeşil kortlardaki hobisi, son olarak IŞİD militanları tarafından kafası kesilen ABD'li gazeteci James Foley olayının hemen ardından tepki çekmişti. Foley'nin öldürülmesinin  ardından golf oynamaya giden Obama'ya ABD basını ateş püskürmüştü. Başkan tepkilerin ardından "Foley'nin ailesiyle konuştuktan sonra yaptığım açıklamaların ardından golf oynamaya gidince tepki çekeceğimi bilmem gerekirdi" demiş fakat özür dilememişti. Obama'nın, Gazze'de yaşanan Şecaiyye Katliamı esnasında da golf oynadığı açıklanmıştı. Golf oynamaya bayılan başkanın, son çıktığı 11 günlük tatilinde 8 ayrı golf maçı yaptığı bildirilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu