ABD: IŞİD'e karşı yalnız değiliz

ABD’nin BM Büyükelçisi Samantha Power, IŞİD'i havadan vuracak ülkelerin sayısının artabileceğini söyledi.

ABD: IŞİD'e karşı yalnız değiliz
ABD: IŞİD'e karşı yalnız değiliz
GİRİŞ 21.09.2014 21:53 GÜNCELLEME 21.09.2014 21:53

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Şamantha Power, CBS televizyonunun ‘Face The Nation’ programında Irak Şam İslam Devleti IŞİD’e karşı ABD stratejisinin boyutlarıyla ilgili önemli ipuçları verdi.

Power, Washington’ın askeri gücün yanısıra siyasi ve ekonomik boyutları da olan bir koalisyonla IŞİD tehdidini yenmeyi amaçladığını söyledi.

Power, ABD ve Fransa dışında başka ülkelerin de IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanı düzenlemek istediğini belirtti.

"Ülkeler kendileri açıklar"

Büyükelçi ,”Başka ülkeler ne yapar, koalisyona hangi katkılarda bulunabilirler; buna dair açıklamaları bu ülkelerin kendilerine bırakıyoruz” dedi.

Bu hafta içinde New York’taki BM Genel Kurulu toplantıları sırasında ABD’nin IŞİD’e karşı koalisyon çabalarını yoğunlaştıracağını aktaran Power, “Bu grubu geriletmek ve yok etme çabalarına küresel bir destek var. Bir tahminde bulunayım. Eğer Başkan Obama hava saldırıları kararını verirse hava saldırılarını tek başımıza düzenlemeyeceğiz" dedi.

Halihazırda iki ülke IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları başlatmış durumda.

ABD’nin ardından Fransa da hafta içinde Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan vurmaya başladı. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande IŞİD’e karşı kara gücü yollamayacaklarını açıkladı. Obama da geçen hafta IŞİD’e karşı koalisyona 40 ülkenin katılma sözü verdiğini belirtirken, 2011’de tamamen çekildiği Irak’a 1600 Amerikan askeri yollayacağını açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!