ABD'den açıklama: Hedefimize ulaştık

Martin Dempsey, IŞİD'in vahşice saldırılarının karşılıksız kalmayacağını göstermek olan stratejik amacına ulaştıklarını söyledi.

ABD'den açıklama: Hedefimize ulaştık
ABD'den açıklama: Hedefimize ulaştık
GİRİŞ 23.09.2014 15:14 GÜNCELLEME 23.09.2014 15:23

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ABD'nin ve Arap ülkelerinin, Suriye'de IŞİD'in askeri mevzilerine düzenlediği hava saldırılarının, radikallere, vahşice saldırılarının karşılıksız kalmayacağını göstermek olan stratejik amacına ulaştığını söyledi.

Dempsey, Avrupa gezisinin ardından Washington'a dönerken uçakta bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, "IŞİD'in, sığınacak limanı olmadığını bilmesini istedik ve bunu kesinlikle başardık" dedi.

Martin Dempsey, hava saldırılarında Arap ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin verdiği desteğin önemine değinerek, Arap ülkeleriyle yapılan eşsiz koalisyonun ve ortaklığın, radikallere karşı geniş bir uluslararası kampanyanın zeminini hazırladığını bildirdi.

Dempsey, Arap ülkelerinin rolünün, IŞİD'e karşı yürütülen savaşın, sadece ABD'nin mücadelesi olmadığını göstermek açısından zaruri olduğunu ifade ederek, Müslüman dünyasında söz konusu radikallerin neden alt edilmesi gerektiği yönünde bilgilendirme kampanyası düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

ABD Genelkurmay Başkanı ayrıca doğrudan askeri desteğin yanı sıra IŞİD'e giden maddi ve ideolojik desteğin kesilmesi yönündeki uluslararası kampanyaya destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katılımıyla ABD, bugün Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...