Tesadüfün böylesi! 3'de aynı gün öldü

New York İtfaiye Teşkilatı, 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'nin enkazında çalışan 3 itfaiyecinin aynı gün hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tesadüfün böylesi! 3'de aynı gün öldü
Tesadüfün böylesi! 3'de aynı gün öldü
GİRİŞ 27.09.2014 06:52 GÜNCELLEME 27.09.2014 07:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FDNY yetkilisi Daniel Nigro, Howard Bischoff, Robert Leaver ve Daniel Heglund adlı 3 itfaiyecinin, enkazdan yayılan zehirli gazın yol açtığından şüphelenilen kanser hastalıklarından pazartesi öldüğünü söyledi.

İtfaiyecilerin, kan kanseri, yemek borusu kanseri ve kalın bağırsak kanserinden hayatlarını kaybettiği belirtildi.

İkiz kulelerin enkazındaki arama kurtarma çalışmalarına katılan binlerce insana, saldırılardan yıllar sonra solunum rahatsızlıkları ve çeşitli başka hastalık tanıları konulmuştu.

SALDIRILARLA BAĞLANTI BULUNAMADI

Saldırıların üzerinden geçen 13 yılda, ilk müdahale ekibinden yüzlerce insan olay yerindeki dumana maruz kalanların en büyük korkusu olan kansere yakalandı. Ancak doktorlar ve araştırmacılar 11 Eylül saldırıları ve bu hastalıklar arasında henüz bir bağlantı bulamadı.

ABD Kongresi, saldırılarla ilişkisi olabilecek hastalıklara yakalananlar için 2,78 milyar dolarlık bütçe ayırmış, bu fonun yöneticileri en genel kanser türlerini bu hastalıklara dahil etmişti.

YORUMLAR 2
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    gecen 1 video gormus idim ve gordugum en bilimsel aciklama idi bu konuda. kisaca sunu anlatiyodu o 2 kulenin nasil olup da serbest dusus hizinda yani 10 saniyede yikilabildigini yada bu yikim olur iken nasil olur da yikimdaki molozlarin %80 inin mikro parcacik haline gelecegini yani toz zerresi oldugunu yada binanin enkazi kalktiktan sonra temeldeki buyuk granit kayanin nicin oyuk erimis bi halde oldugu bunlar ana konu idi bide yan sorular var o miktardaki yanan kerozenin ortaya cikaracagi isi en fazla 1250 derece iken orda kullanilan isiya dayanikli celigin dayanma gucu 1680 dereceimis tanklarda kullanilan zirlarin bile 3 kati kalin imis yani 13 cm kadar kalin bi celik kullanilmis ve katlara bomba konularak patlatilmis olsa bunun 50 saniye surecegi belirtilip bunun bomba isi olmadigi vurgulanmis sonuc abd de yapilan tum buyuk binalarin yapim asamasinda yikim planlari da beraber verilir imis ve bu binalarin projesinde tamelin 77 metre dibinde granit in icinde bi tip nukleer bombacik var imis hava ile temasi olmayan nukleer patlamanin sonucu da bu seki
    Cevapla
  • murat ATALAY 9 yıl önce Şikayet Et
    11 eylül yalanları. Amerikanın bu saldırıda küçük çaplı bir nükleer bomba kullandığını sağır sultan bile biliyor binanın temellerindeki erimiş kayaların nükleer güç olmadan o hale gelemeyeceğini bilim adamları daha önce söyledi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak