ABD'den Türkiye'ye mesaj: Değerli ortak

ABD Savunma Bakanı Yardımcısı John McHugh, Türkiye, ABD için NATO müttefiki ve bölgesel istikrar faktörü olarak değerli bir ortak dedi.

ABD'den Türkiye'ye mesaj: Değerli ortak
ABD'den Türkiye'ye mesaj: Değerli ortak
GİRİŞ 28.09.2014 16:55 GÜNCELLEME 28.09.2014 17:03

McHugh, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesindeki demecinde, IŞİD konusuna değinerek, ABD'nin, IŞİD'in Irak ve Suriye'de kendine güvenli bir sığınak bulmasına izin vermeyeceğini söyledi.
 

ABD'nin IŞİD ile mücadelede kararlılığını dile getiren McHugh, "Bunun uzun süreli bir tahrik olduğunu biliyoruz. Şu anda 40 ülkeden oluşan bir koalisyon var. Sadece ABD değil, beş Sünni Arap ülkesi tarafından da hava saldırıları yapılıyor. Fransa, İngiltere, Hollanda ve başka ülkeler de daha dinamik bir katılımı konuşuyor. Tüm bunların ne kadar süreceğini kimse öngöremez ancak Amerika açısından IŞİD'in saklanamayacağı kesindir" dedi.

McHugh, Türkiye'nin bu konudaki tavrıyla ilgili bir soru üzerine, "Türkiye, ABD için, özellikle bu dönemde NATO müttefiki ve bölgesel istikrar faktörü olarak değerli bir ortak" diye konuştu.

Türk hükümetinden IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu desteklediğine dair kesin teminatlar alındığını belirten McHugh, "İleride bu desteğin geleceğine inanmamız için nedenlerimiz var. Adil olmamız için, Türk rehineler konusu vardı, iyi ki çözüldü. Artık Türkiye'nin hangi rolü oynayacağını daha iyi belirleyeceğini umuyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler