Obama da itiraf etti: Hafife aldık

ABD Başkanı Obama, Amerikan istihbaratının IŞİD tehdidini zamanında hafife aldığını kabul etti.

Obama da itiraf etti: Hafife aldık
Obama da itiraf etti: Hafife aldık
GİRİŞ 29.09.2014 09:10 GÜNCELLEME 29.09.2014 09:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan istihbarat kuruluşlarının IŞİD'in Suriye'de oluşturduğu tehdidi zamanında hafife aldığını ve Irak ordusunun bu örgüte karşı savaşma kabiliyeti ve iradesini ise gözünde büyüttüğünü kabul etti.

CBS televizyonunda yayınlanan "60 Minutes" (60 Dakika) programına verdiği mülakatta Obama, bir soru üzerine, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın, ABD'nin "Suriye'de olanları hafife aldığı" yönündeki sözlerine katıldığını belirtti.

Obama, programda Clapper'ın, "Irak ordusunun (IŞİD'e karşı) savaşma yeteneği ve iradesini gözümüzde büyüttük" sözünün hatırlatılması üzerine de "Bu kesinlikle doğru" ifadesini kullandı.

Bir yandan Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı çıkarken, diğer yandan da Esed rejimine cephe alan IŞİD militanlarıyla savaşmanın yarattığı çelişkinin de farkında olduğu mesajını veren Obama, şöyle devam etti:

"Çelişkili bir karada ve çelişkili bir koşuldaki çelişkinin farkındayım. (Korkunç katliamlar yapan) Esed yönetimi altında Suriye'de istikrar sağlayamayız. Suriye'nin birleşik kalabilmesi için, Esed'in tüm bu süreci yönetmesi mümkün değil. Diğer taraftan, ABD'ye yönelik acil tehditler açısından, IŞİD, Horasan örgütü, bunlar Amerikalıları öldürebilir."

- "IŞİD, Esed'den daha acil bir tehdit"-

Obama, sunucunun, "Yani bu aşamada onların (IŞİD'in) Esed'den daha önemli olduğunu mu söylüyorsunuz" sorusunu, "Söylediğim şu; bunların hepsi birbiriyle bağlantılı ancak uğraşılması gereken daha acil bir tehdit var" diye yanıtladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    evet esed den tehlikeli size göre. ışıd aslına ihanet dip, size uşaklık yapan ve sömürdüğünüz, kürtleri öldürüyor, esed se müslüman masum halkı öldürüyor, misli misli, ama sizin önceliğiniz tabi sömürgeleri ve hainleri korumak.
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞER ODAKLARI -2. Kaldı ki bu Işid denen soysuzlar da onların kurduğu bir terör örgütüdür. Örgüt elemanlarının İslam düşmanı Yahudi ve Hristiyan olduğu kesindir. Türkiye ve diğer İslam Ülkelerinden örgüte katılanların bir kısmı kandırılmış bir kısmı da para ile satın alınmıştır. Katolik Rusya'nın ses çıkarmaması manidardır. Çin'in sessiz kalmasının nedenlerini Doğu Türkistan'da yaptığı katliamlarla anlamak mümkün. Birlik zamanı, bırakalım artık ucuz siyasi şovları da milli konularda birleşelim. Yoksa durum çok vahim!
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞER ODAKLARI. Esed Müslüman katlediyor sakıncası yok, Işid Müslüman katlediyor onun da sakıncası yok. İsrail denen katil devlet çoluk çocuk demeden Müslüman katlediyor o zaten onlar için hak. Ne zaman ki Işid petrole dayandı işte o zaman Obama ayaklandı. Bunlar hem katil hem de hırsızdır, uzak durmazsak sonumuz hüsrandır.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD Çoğu yabancı Sahte Müslüman ve kafirlerden oluşan iblisler topluluğudur.... .......IŞİD fazla gidemeyecek?...onlarında sonu gelecek?...
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    MADEM ÖYLE ÇEKİL SINIRLARINA.ORTALIKTA DOLAŞMA.HADİ ORADAN YALANCI.IŞIDI KURAN SENSİN.ŞİMDİ PLANIN PARÇASINI UYGULUYORSUN.. Hadi oradan yalancı.Işıdı kuran sensin,büyüten sensin,silahlandıran sensin,destekleyen sensin,şimdi ışıd la mücadeleden bahsediyorsun.IŞID ı kullanarak ortadoğuda hesaplar yapanda sensin.IŞID uygulanacak planın bir parçası.Mangalda kül bırakmayan dünyaya hakim olan süper güç Amerika 4 tane IŞID la başedemiyorsan,çekil sınırlarına bir daha ortalıkta gezme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası