IŞİD için günlük 10 milyon dolar harcıyor

ABD Savunma Bakanlığı IŞİD'i vurmanın bedelinin günlük 10 milyon dolar olduğunu açıkladı.

IŞİD için günlük 10 milyon dolar harcıyor
IŞİD için günlük 10 milyon dolar harcıyor
GİRİŞ 01.10.2014 07:31 GÜNCELLEME 01.10.2014 07:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD ve koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik saldırılarının örgütü izlediği taktiği değiştirmeye ittiğini söyledi.

Kirby, Pentagon'da, IŞİD'in Suriye'deki ve Irak'taki hedeflerine yönelik bir haftayı geride bırakan saldırılara ilişkin basın toplantısı düzenledi. ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin bugüne kadar 300'den fazla hava saldırısı düzenlediğini, bunların 230'unun Irak'ta, 76'sının da Suriye'de gerçekleştirildiğini belirten Kirby, örgüte verilen hasara ilişkin ise tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kirby, hava saldırılarının ardından örgütün gücünü nasıl gördüklerinin sorulmasını üzerine, şunları ifade etti:,

GÜNLÜK MALİYETİ 10 MİLYON DOLAR

"IŞİD'in hala etkili bir güce sahip olduğuna inanıyoruz. Evet, üzerlerinde kurduğumuz baskıdan dolayı onlar bazı taktiklerini değiştirdi, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ancak bu, onları daha az tehlikeli veya daha az etkili yapmıyor. Bu nedenle hem ABD askeri perspektifi hem de koalisyon perspektifinden üzerlerindeki baskıyı sürdürmeye devam edeceğiz."

Kirby, bir soru üzerine, hava saldırılarının maliyetinin günlük 7 ila 10 milyon dolar olduğunu ancak zamanla bu maliyetin yukarılara doğru çıkabileceğini belirtti.

YORUMLAR 3
  • zeki alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    10 MİLYON DOLAR HARCIYORMUŞ MUŞ! SORALIM O ZAMAN BU ADAMA!... 2. çalışmaktasınız. Kendi kurduğunuz örgüt olan EL-KAİDE'ye 11 Eylülü yaptırdınız. 3-5 Bin kişi insanınızı öldürüp yani piyonları yem olarak verdiniz ama karşılığında ya bendensiniz ya da onlarda deyip DECCALLIN en sonda söylediği sözü söyleyerek safları belli ettirip tüm müslüman ülkelere savaş açtınız. Mahsus hedef şaşırtarak işe alakasız Afganıstandan başlayarak müslümanları test ettiniz. Ses çıkmayınca kuzu gibi esas hedefe yani orta doğuya yöneldiniz. Yukarıda İsraile vurdurtuyorsunuz. Aşağıda ise kendiniz vuruyorsunuz. Bu da olmadı yapamadıklarınızı örgütlere yaptırıyorsunuz.. Uzun vadeli hedefiniz Amerika kıtasından orta doğuya yerleşmek istiyorsunuz. Mesele artık sizin için petrol vs. tali hedeflerinizdir. Esas olarak sular altında kalacak Amerika kıtasından orta doğuya göç etmek istiyorsunuz. Onun için bütün yaptığınız işler bu plana çıkıyor. Bunu da yaparken çok siinsi ve en az zararla yapmak isteğinizdir. Ama önünüzde de en büyük engel Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımızdır!
    Cevapla
  • Nuri BALTACI 9 yıl önce Şikayet Et
    Az söylemişsiniz. Nasıl olsa faturayı Arap ülkelerine kesiyorsunuz. Bir taraftan kurun, sonra ona karşı başka örgütler kurun, sonra hepsini birbirine vurdurun, sonra o bölgelerde devlet otoritelerini yok edin, sonra vuruyormuş gibi yapıp paralarını ülkelerinizde ipotek ettiğiniz ve vaktiyle kral yaptığınız dostlarınız Arap krallarından bu bedelleri fazlasıyla alın. Sonra bu bölgede paramparça bir yapı ve otoritesi olmayan ufak tefek devletçikler kurun. Eeeeeeee sonra ne olacak ey şer ittifakı?. Kimi kandırıyorsunuz? Hepiniz büyük İsrail devleti kurma derdindesiniz. Çünkü hepinizin göbeği bir şekilde siyonistlerin eline geçmiş. Umarım Müslümanlar bu oyunu anlar ve bozmak için bir araya gelebiliriz. Yoksa senaryonuz ve senaryolarınız mide bulandırıcı.
    Cevapla
  • zeki alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    10 MİLYON DOLAR HARCIYORMUŞ MUŞ! SORALIM O ZAMAN BU ADAMA!... 1. Sen 10 Milyon dolar harcıyorsun şimdi, yani bizim için mi harcıyorsun o parayı? Sen orada kanlarını dökülen insanlar için mi harcıyorsun o parayı? Kimin harcıyorsun o 10 Milyon doları? Sen kendi ülkenin ve yardakçı ülkelerin için harcıyorsun. Yalan mı? Şimdi devamla soralım; Şimdiye kadar kaç 10 milyon dolar değil acaba kaç 10 Milyar dolarları o ülkelerden yani Irak'tan ve Suriye'den kaçırdın Ülkene? Daha acaba kaç milyar dolarları kaçıracaksın söyler misin? Sen insan isen dürüst isen(!) Yahudiler Filistinlilere vurduğunda ve ESAT'IN oğlu ESED kendi halkından yüzbinlerce insanı katlettiği zaman Avrupa'nın göbeğinde ki saray bosna da katliamlar olduğunda neredeydin? Onlara neden neden bir şey yapmadın ve yapmıyorsun hala? Sen artık kendini kandırırsın. İŞİDİ icat eden sizlersiniz. Bir de kalkmışsınız 10 Milyon dolar harcıyacaksınız öyle mi? Sizin amacınız Türkiye'yi savaşa zorlamak, savaşa girmek istemeyen Türkiye'ye İŞİD eliyle ora insanları göçe zorlayarak ekonomisini bozmaya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı