Küba lideri Castro'dan cami için izin yok

Türkiye Diyanet Vakfı'ının Küba'nın başkenti Havana’ya inşa etmek istediği camiye izin çıkmadı.

GİRİŞ 01.10.2014 15:18 GÜNCELLEME 02.10.2014 09:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro’nun Havana’da cami konusundaki tartışmalara son noktayı koyarak  “gerek yok” cevabı verdiği belirtildi.

Küba İslam Birliği Başkanı Lazo Torres, Diyanet Vakfı’nın Küba’da cami yapımı için yapmış olduğu müracaata Komünist Parti’den ret cevabı geldiğini bilirdi. Torres, Kübalı yetkililere serzenişte de bulunarak aynı dönemlerde Rusların da Havana’da bir Ortadoks kilisesinin yapımı için izin istediğini onlara onay verilirken Türklerin Cami projesine ret cevabı verildiğini söyledi.

Küba’da islam dinine yönelik büyük bir ilgi olduğunu kaydeden  Lazo Torres, şu anda sadece başkent Havana’da çoğunu İslam dinini seçen Kübalılarının oluşturduğu müslümanların sayısının 4 bine ulaştığını hatırlattı.

Başkanlığını Mustafa Tutkun adlı bir Türkün yaptığı Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyet geçtiğimiz Nisan ayında Küba’ya bir ziyaret yaparak başkent Havana'da Ortaköy Camisi benzeri bir mabed inşa etmek istemiş ancak tartışmalar çıkması üzerine olaya Komünist Partisi el koymuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • metin akdağ 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler castro amcanın bu kararını ayakta alkışlamışlar ve hep birlikte.... "Bizde iktidara geldiğimizde aynen böyle yapcez!" demişler:):):)
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYET NORMAL HATTA KINAMIYORUMDA.TÜRKİYEDE KENDİNİ TÜRK VE MÜSLÜMAN GÖRÜP CAMİ DÜŞMANI OLDUKTAN SONRA CASTRO İÇİN GAYET NORMAL.. Yıllardır türkiyede cami düşmanlığı yapanlar TC.vatandaşı ve kafa kağıdındada müslüman yazanlardan.Ama o zihniyet yıllarca cami karşıtlığı yapmış,camileri kapatmış,ahır samanlık yapmış,yeni cami yapılmaması için her türlü engellemyi yapmış.Olaya böyle baktığında castro ya söyleyecek söz bulamıyorum.Türkiyede milyonlarca castro var,ilk önce onlara bakın derlerse ne cevap vereceğiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt