Evo Morales zaferini ilan etti

Bolivya’da hafta sonu yapılan başkanlık seçimlerinin ardından sayım işlemleri devam ederken Evo Morales peşinen zafer ilan etti.

Evo Morales zaferini ilan etti
Evo Morales zaferini ilan etti
GİRİŞ 14.10.2014 11:51 GÜNCELLEME 14.10.2014 11:51

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da hafta sonu yapılan başkanlık seçimlerinin ardından sayım işlemleri devam ederken mevcut lider Evo Morales peşinen zafer ilan etti. Başkanlık sarayının balkonundan halka seslenen Morales, kendisine oy veren halka teşekkür ederken yeni dönemde izleyeceği politikadan bahsetti.

Yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı Bolivya’da 6 milyon seçmen sandık başına gitti. Seçim öncesi yapılan anketlerde favori konumda olan Evo Morales’in yüzde 57 oy potansiyeline sahip olduğu ve üçüncü kez seçilmesinin garanti olduğu ifade ediliyordu. Resmi verilere göre yüzde 45,71’i açılan sandıklardan Morales’in yüzde 53,9 muhalefet adayı Samuel Doria Medina’nın ise yüzde 30,2 oy aldığı öğrenildi. Kendisi de çiftçi kökenli olan ve ülkede fakirliği bitirmek için mücadele ettiği söylenen Morales, daha çok kırsal bölgelerde yaşayan dar gelirli halktan destek aldı.

Morales, seçim öncesinde ülkede reforma gideceği yönünde kampanya yürütürken muhalefet kanadı ise Morales’in seçilmesi durumunda ülke yönetimi üzerinde güç egemenliği sağlayacağı ve sistemin kısır bir döngüye gireceği tezi üzerinde durdu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü