Ünlü moda tasarımcısı hayatını kaybetti

Amerikalı moda tasarımcısı Oscar De La Renta, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü moda tasarımcısı hayatını kaybetti
Ünlü moda tasarımcısı hayatını kaybetti
GİRİŞ 21.10.2014 07:41 GÜNCELLEME 21.10.2014 07:41

Moda dünyasının ''romantik tasarımcıları'' arasında iddialı bir yere sahip olan ve Amerikan modasının duayen isimlerinden kabul edilen Oscar de la Renta'nın, Connecticut eyaletinin Kent şehrindeki evinde hayatını kaybettiği bildirildi.

2006 yılında kansere yakalanan Oscar de la Renta, geçen sene modayla ilgili bir paneldeki konuşmasında, hastalığını yendiğini açıklamıştı.

Oscar De La Renta'nın giyindirdiği kişiler arasında, Amy Adams, Sarah Jessica Parker ve Penelope Cruz gibi isimler de yer alıyor.

Bu yıl Venedik'te Amerikalı film yıldızı George Clooney'le evlenen Amal Alamuddin'in giydiği fildişi tül elbisede de de la Renta imzası bulunuyordu. Eylül ayındaki New York moda haftasındaki defilesinde büyük alkış toplayan ünlü modacı, bu yıl içerisinde ''The Style, Inspiration and Life of Oscar De La Renta'' adlı kitabını çıkarmıştı.

1932 yılında doğan Dominik Cumhuriyeti'nin Santa Domingo şehrinde doğan ve 18 yaşında İspanya'ya Madrid San Fernando Akademisi'nde resim eğitimi için giden Oscar De La Renta, daha sonra modaya yoğunlaşarak bu alanda büyük başarılara imza atmaya başladı. 1960 yılında Jacqueline Kennedy'nin giydiği ''couture'' elbiseler sayesinde büyük bir üne sahip oldu.

Kırmızı halı giysileri ve gelinlik modelleriyle bilinen Oscar De La Renta, Metropolitan Operası, Carnegie Hall ve WNET gibi kuruluşlar ile ''Çocuklar için New Yorklular'' ve ''Amerikan Toplumu'' gibi hayır kurumlarının yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!