Kanada Başbakanı: Teröre karşı yılmayacağız

Kanada Başbakanı Stephen Harper,parlamento binasına yapılan silahlı saldırıdan sonra terörle mücadelenin iki katına çıkarılacağını söyledi.

Kanada Başbakanı: Teröre karşı yılmayacağız
Kanada Başbakanı: Teröre karşı yılmayacağız
GİRİŞ 23.10.2014 15:29 GÜNCELLEME 23.10.2014 15:29

Başkent Ottawa’daki savaş anıtında bir askeri vurarak öldüren saldırganı terörist olarak nitelendiren Harper, ülkesinin terör karşısında yılmayacağını belirtti. İsmi Michael Zehaf-Bibeau olarak açıklanan saldırgan daha sonra parlamento binasında polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Kanada polisi bir hafta içinde gerçekleştirilen saldırılardan kimin sorumlu olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirtti. Pazartesi günü de başka bir saldırgan Quebec eyaletinde bir askeri arabasıyla ezerek öldürmüştü. 

Kanada bu ay başında ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD karşıtı hava saldırılarına 6 adet jet uçağı ile destek vereceğini açıklamıştı. 

Harper, Kanada kıyılarına “vahşet getirme amacıyla” diğer ülkelerde insanlara zulmeden “terörist organizasyonlara karşı yürütülen mücadelenin” artırılacağını ifade etti. 

Saldırının gerçekleştiği esnada vekilleri ile toplantıda olan Kanada Başbakanı Harper, güvenli bir şekilde binadan çıkarılmıştı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor