IŞİD'in günlük petrol geliri dudak uçuklattı!

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, IŞİD'in tahminlere göre petrolden günde 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini söyledi.

IŞİD'in günlük petrol geliri dudak uçuklattı!
IŞİD'in günlük petrol geliri dudak uçuklattı!
GİRİŞ 24.10.2014 00:12 GÜNCELLEME 24.10.2014 11:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Merkezi Washington'da bulunan Carnegie Endowment for International Peace adlı düşünce kuruluşunda IŞİD'e para akışı konusunda konuşan Cohen, terör örgütünün Suriye ve Irak'taki rafinerilerden sağlanan petrolün satışından milyonlarca dolar gelir elde ettiğini ifade etti.

"Fidye gelirleri en az 20 milyon dolar"

Cohen, terör örgütünün bir başka gelir kaynağının masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyeler olduğunu belirterek, IŞİD'e yakaladığı gazeteciler ve Avrupalı rehineler için milyonlarca dolarlık ödemeler yapıldığının bilgisini verdi.

"Sonuçta, IŞİD bu yıl fidyelerden en az 20 milyon dolar aldı" diyen Cohen, ABD'nin fidye ödememek konusundaki kesin kararının "katı yüreklilikten" değil, Amerikalıların rehin alınmasını önlemek için alındığını savundu.

"Geçmiştekilerden farklı"

Cohen, kaçak petrol tanımının Türkiye'ye taşınan Kürt petrolünü kapsayıp kapsamadığı yönündeki bir soru üzerine, petrolün kaçak yollardan taşınmasının yeni bir durum olmadığı ve IŞİD öncesinde de yaşandığını, ancak şu anki durumun petrolün terörist bir örgüt tarafından satıldığı için geçmiştekilerden farklı olduğunun altını çizdi.

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Cohen, ellerinde IŞİD'in kaynaklarını bir gecede kurutacak gizli bir silahları olmadığını ve terör örgütüne karşı verilen mücadelenin zaman alacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • SeRKaN 9 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki bu hesap çok önemli!. abd harcadığı bombanın ve diğer giderlerin masrafını oradaki petrole ve varsa diğer kaynaklara el koyarak çıkartmak zorunda. Yoksa nasıl dünyada adaleti sağlayabilir???
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış; Bu züğürt değil "zengin dilenci"!. Demekki ABD 3 kişiler vasıtasıyla IŞIDdan 1 milyon dolarlık petrol alıyor. Petrolü normal değerinin onda birine alıyor. Böylece ABD beleşten 10 kat gelir elde ediyor! petrol fiyatlarının düşmesi de bunu doğruluyor. ABD hem parasına para katıyor hem de IŞID'a verdiği 1 milyon doları da burnundan fitir fitir getiriyor.
    Cevapla
  • fatih YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    abd. abd bu bilgileri kuruşu kuruşuna nerden alıyor acaba...
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇIKAN KARGAŞA ÇIKAR SAVAŞI !!. büyük bir plan işliyor şu aralar , batının kurduğu ışidin oynadığı bir oyun.masumların canlarını kaybettiği , milyonlarca insanın evini terk ettiği , zulümlerin yaşandığı bir plan..müslümanlar olarak ümmet bilinci ile elimizden gelenleri yapmamız islama daha fazla sarılmamız gereken günler.bir olmalı , birlikte olmalıyız.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD.... Bu paraya mı göz koydu?...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!