ABD: İddiaları çok ciddiye alıyoruz!

John Kerry, IŞİD'in Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair iddiaları "çok ciddiye" aldıklarını söyledi.

ABD: İddiaları çok ciddiye alıyoruz!
ABD: İddiaları çok ciddiye alıyoruz!
GİRİŞ 24.10.2014 19:49 GÜNCELLEME 24.10.2014 19:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kerry, Washington'da Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazetecinin, IŞİD militanlarının Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair haberleri doğrulayıp doğrulayamayacağı ve bunun ABD'nin stratejisini nasıl etkileyeceğine dair sorusunu da yanıtladı.

İddiaları doğrulayabilecek bir pozisyonda olmadığını kaydeden Kerry, "Ancak size şunu söyleyebilirim; bu iddiaları çok çok ciddiye alıyoruz. Bunları doğrulayıp doğrulayamayacağımızı belirlemek için ilave bilgi toplama gayreti içerisindeyiz" dedi.

Kimyasal silah kullanımının nefret verici bir eylem ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Kerry, bu son iddiaların da şu anda yürütmekte oldukları çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kerry, "(Bu haberler) Stratejimizi değiştirmeyecek. Bu strateji içerisindeki taktiksel kararları elbette etkileyebilir ama temel stratejimiz kesinlikle net. Koalisyonu Irak ordusunu destekleyecek ve IŞİD'e karşı tedbirler alabilecek pozisyona adım adım getiriyoruz" diye konuştu.

Washington Post gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, 11 Irak polisinin geçen ay baş dönmesi, kusma ve nefes darlığından dolayı Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki bir hastaneye kaldırıldığı ve Iraklı polislere klor gazından zehirlendikleri teşhisinin konulduğu belirtildi. Gazetenin haberinde, Iraklı yetkililerin olaydan IŞİD militanlarını sorumlu tuttuğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • KENAN 9 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLIĞIN YÜZ KARASISIN ABD
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün