Obama'dan Arakan telefonu

ABD Başkanı Barack Obama, Myanmar Devlet Başkanı Sein'i telefonla arayarak Arakan bölgesindeki tansiyonun düşürülmesini talep etti.

Obama'dan Arakan telefonu
Obama'dan Arakan telefonu
GİRİŞ 31.10.2014 11:36 GÜNCELLEME 31.10.2014 11:36

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Barack Obama, Doğu Asya Zirvesi ve ABD-ASEAN Zirvesi dolayısıyla Myanmar'a yapacağı seyahatiyle ilgili Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ile telefonda görüştü.

Obama ve Sein, ülkenin siyasi ve ekonomik reformlarının durumunu ele aldı.

Obama, Myanmar hükümetinin, Arakan Eylem Planı'nın revize edilmesi ve Arakan nüfusunun siyasi ve sivil haklarının desteklenmesi için diğer önlemlerin de alınması başta olmak üzere Arakan bölgesindeki insani durum ve tansiyonu ele alacak ek adımlar atmasının önemini vurguladı.

Sein ve hükümetinin barış sürecine bağlılıklarından memnuniyet duyan Obama, kısa vadede ulusal ateşkesin sağlanmasıyla sonuçlanacak tüm çabaların yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Obama, telefon görüşmesinde ayrıca, 2015 yılında yapılacak seçimler için kapsayıcı ve kredibilitesi olan bir sürecin gerekliliğine işaret ederek, ABD'nin daha özgür açık ve refah içindeki bir ülke olması için Myanmar halkına yardım etme taahhütlerini yineledi.

Beyaz Saray, Obama'nın ayrıca muhalefetteki Ulusal Demokrasi Birliği lideri Aung Sang Suu Çi ile de telefonda görüştüğünü belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...