Ruhani: ABD aşırı isteklerinden vazgeçmeli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesinin Batılı ülkelerle yaptığı nükleer anlaşmaya ilişkin konuştu.

Ruhani: ABD aşırı isteklerinden vazgeçmeli
Ruhani: ABD aşırı isteklerinden vazgeçmeli
GİRİŞ 20.11.2014 11:05 GÜNCELLEME 20.11.2014 11:05

Nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varmak için şartların uygun olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Ancak ABD aşırı isteklerinden vazgeçmeli" dedi.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran'da ülkesinin Batılı ülkelerle yaptığı nükleer anlaşmaya değindi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bugün sorunlarla karşı karşıya olan dünya ekonomisi, varılacak muhtemel anlaşma sayesinde, İran'ın yüksek ekonomik kapasitesiyle iyileşme yoluna girebilir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani sözlerine şöyle devam etti:

"Karşı taraf müzakerelerde anlaşmaya varmak için siyasi irade ortaya koyar ve aşırı isteklerinden vazgeçerse koşullar nihai anlaşmaya varmak için uygun. İran, halkının haklarını garanti altına alacak ve bölgeyi istikrara kavuşturacak bir anlaşma için çaba gösteriyor."

'BAKKAL PAZARLIĞI GİBİ' 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, İran'ın Meşhed kentinde yaptığı açıklamada, "ABD heyetinin müzakerelerde iyi niyet göstermediğini ve bu yüzden müzakerelerin uzadığını öne sürerek, "ABD'nin, müzakerelerdeki pazarlığı stratejik pazarlıktan çok bakkal pazarlığı gibi" dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Batı'nın anlaşma fırsatını kaçırmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

SON TARİH 24 KASIM 

Nükleer müzakereler için belirlenen son tarih 24 Kasım'a 4 gün kala, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu Avusturya'nın başkenti Viyana'da kapsamlı anlaşmaya varmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Taraflar, "uranyum zenginleştirme düzeyi, santrifüj sayısı ve yaptırımların kaldırılması" konuları hakkında görüş ayrılıklarını gidermeye çalışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek