Öldürülen gencin babasından çağrı

ABD'de öldürülen siyahi gencin babasından sükunet çağrısı geldi.

Öldürülen gencin babasından çağrı
Öldürülen gencin babasından çağrı
GİRİŞ 21.11.2014 07:38 GÜNCELLEME 21.11.2014 07:38

ABD'nin Missouri eyaletinde öldürülen 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un babası Michael Brown ''Sr''. (''Büyük'' Michael Brown), oğlunun ölümüyle ilgili soruşturma kurulunun kararı öncesinde yaptığı açıklamada, barış ve sükunet çağrısında bulundu.

9 Ağustos'ta St Louis kentinin Ferguson Mahallesinde polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülen siyahi gencin babası Brown, polis hakkında dava açılıp açılmamasıyla ilgili juri kararının öncesinde, sükunet çağrısı yaptı.

Michael Brown'un babası video mesajında yaptığı açıklamada, ''Jurinin kararı ne olursa olsun, oğlumun boş yere ölmüş olmasını istemiyorum'' dedi.

Baba Brown, oğlunun ölümüyle ilgili, ''İnanılmaz olumlu değişime neden olmasını istiyorum, Değişimin St Louis bölgesinde herkes için daha iyisini getirmesini istiyorum.'' diye konuştu.

Videoda, şiddet gösterileri ve yağmalama olmadan ''değişim'' umduğunu belirten baba Brown, Fergusan halkına hitaben, ''ırkçı fişlemeye ve polisin gözdağına karşı sesinizi yükselttiğiniz için teşekkür ediyorum ama başkalarına zarar ya da mülke zarar vermek cevap olamaz'' diye uyarıda bulundu.

Toplum liderlerine de seslenen baba Brown, oğlunun hatırasına birlikte çalışma çağrısında bulunarak, ''Burada birlikte yaşıyoruz. Burası bizim evimiz. Daha güçlü birleştik'' ifadelerini kullandı.

Soruşturma kurulunun, 18 yaşındaki Brown'u öldüren ve olaydan sonra açığa alınan polis memuru Darren Wilson hakkında dava açılıp açılmamasına ilişkin kararı öncesinde, Missouri Valisi Jay Nixon, olağanüstü hal ilan ederek, Ulusal Muhafız Birliği'ne olası olaylara müdahale için yetki verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?