Jeb Bush'tan adaylık sinyali!

ABD'nin Florida eyaleti eski valisi ve Jeb Bush, 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olabileceğini bildirdi.

Jeb Bush'tan adaylık sinyali!
Jeb Bush'tan adaylık sinyali!
GİRİŞ 17.12.2014 04:05 GÜNCELLEME 17.12.2014 04:05

Eski ABD başkanları George Bush'un oğlu, George W. Bush'un kardeşi  Florida eski valisi Cumhuriyetçi Parti üyesi Jeb Bush, iki yıl sonra yapılacak  başkanlık seçimlerinde yarışabileceğini belirtti. 
 
Jeb Bush, Twitter ve Facebook hesaplarından yaptığı açıklamada, Şükran  Günü tatilinde bir araya geldiği ailesiyle ulusun geleceğine ilişkin de  konuşmalar yaptığını belirterek, başkanlık seçimlerinde yarışma niyetini  açıkladığını dile getirdi. 
 
İki dönem Florida'da valilik yapan Jeb Bush, 61 yaşında. 
 
Jeb Bush'un gerek ağabeyi gerekse de babası dolayısıyla Beyaz Saray'ı  yakından bilmesi ve parti tabanına yakınlığı en büyük avantajları görülse de  Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık seçimleri için birçok ismin adaylığı geçiyor. 
 
New Jersey Valisi Chris Christie, senatörler Rand Paul, Ted Cruz ve  Marco Rubio, eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2012 seçimlerinde Mitt  Romney'nin başkan yardımcısı adayı olan Wisconsin Milletvekili Paul Ryan, bir  önceki seçimlerde de aday olan ve ön seçimlerde önemli bir performans sergileyen  eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum, Louisiana Valisi Bobby Jindal ve eski  Arkansas Valisi Mike Huckabee 2016 yarışı için adları en çok gündeme gelen  isimler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı