Obama'dan Noel öncesi güvenlik toplantısı

ABD Başkanı Barack Obama, Noel döneminde ABD'ye yönelik olası tehditlerle ilgili Ulusal Güvenlik Konseyi ile toplantı yaptı.

Obama'dan Noel öncesi güvenlik toplantısı
Obama'dan Noel öncesi güvenlik toplantısı
GİRİŞ 17.12.2014 05:47 GÜNCELLEME 17.12.2014 05:47

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Obama, Noel ve yeni yıl dolayısıyla girilecek tatil döneminde hem ABD topraklarına hem de deniz aşarı ülkelerdeki personeline yönelik olası tehditleri ele almak üzere Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibini topladı.

Görüşmeye Başkan Yardımcısı Joe Biden, Adalet Bakanı Eric Holder, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Toplantıda ülkede planlanan ve üzerinde çalışılan güvenlik hazırlıklarına yönelik bilgi alan Obama, ayrıca ABD Senatosu'nun CIA'nın 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı işkence raporunun kamuoyuyla paylaşılması sonrası deniz aşırı ülkelerde şiddet içeren olası tepkilerin izlenmesine yönelik devam eden çabaları da gözden geçirdi.

Obama, Peşaver'de bir askeri okulda çoğu öğrenci onlarca masum kişinin öldürüldüğü "dehşet verici saldırı" sonrasında Pakistan'da ABD'nin güvenlik durumunu da ele aldı.

Görüşmede Obama, ulusal güvenlik ekibine, Amerikan halkını hem yurtiçinde hem de yurtdışında korumaya dönük çabalarından ötürü teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti