CIA ajanlarının yönergesi sızdı

Wikileaks, sahte kimlikle bir ülkeye girecek CIA ajanlarının dikkat etmesi gereken hususları içeren yönergeyi sızdırdı.

CIA ajanlarının yönergesi sızdı
CIA ajanlarının yönergesi sızdı
GİRİŞ 22.12.2014 09:20 GÜNCELLEME 22.12.2014 09:20

Ajanlara Türkiye’ye girişte dikkat etmeleri gerekenler de anlatılıyor.

ABD devletine ve onun merkezi istihbarat teşkilatı CIA’e ait önemli belgeleri sızdıran Wikileaks isimli internet sitesi yeni belgeler sızdırdı. CIA ajanlarının Şengen ülkeleri ve belli başlı ülkelere sahte kimlikle giriş yaparken dikkat etmesi gereken hususları içeren yönergelerde Türkiye’nin de bahsi geçiyor. Bundan birkaç gün önce de yok edilmesi gereken örgüt liderlerini içeren bir başka CIA raporuda bu site tarafından sızdırıldı.

Açıklanan belgelerde Türkiye ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilgili şu bilgi notları yer alıyor.

“Türk Milli İstihbarat Teşkilatı bir kişinin çok sayıda pasaport taşımasının, Türkiye’ye ziyaretinin gerçek sebebini saklamaya yönelik bir teşebbüsün göstergesi olarak değerlendiriyor. .. Türkiye detaylı kimlik taramaları kapsamında yabancı uyruklu kişileri 24 saate kadar tutabiliyor.”

Belgelerde ayrıca Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin de sınırları içine giren yabancıların PKK’lı olup olmadığına dikkat ettiğinden bahsediliyor ve şu ifadelere yer veriliyor;

“Kongra-Gel (eski ismiyle PKK) taraftarlarını ve operasyonel elemanlarını teşhis etmek amacıyla  Erbil Havaalanı’na giriş yapan ve Türkiye ya da İran aksanıyla konuşan Kürtler otomatik olarak detaylı kimlik taramasına gönderiliyordu.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi