"Netanyahu ile görüşmeyi reddediyorum çünkü..."

ABD Başkanı Obama, İsrail Başkanı Netanyahu'nun İsrail seçimlerine 2 hafta kala ülkesine gelmesinin 'uygunsuz' olacağını söyledi.

"Netanyahu ile görüşmeyi reddediyorum çünkü..."
"Netanyahu ile görüşmeyi reddediyorum çünkü..."
GİRİŞ 29.01.2015 00:30 GÜNCELLEME 29.01.2015 01:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama,CNN İnternational ile yaptığı özel mülakatta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'deki seçimlere 2 hafta kala ABD'ye gelecek olmasını ‘uygunsuz’ olarak nitelendirdi ve "Onunla (Netanyahu) görüşmeyi reddediyorum. Çünkü bizim genel siyasetimize göre, dünyada herhangi bir liderle ülkesinde seçimlerden iki hafta önce görüşmeyiz” dedi.

Netanyahu’nun yaşanan protokol kriziyle alakalı eleştirilerine tepki veren Obama, “Biz ülkedeki seçimlere bir şekilde müdahale ediyormuş gibi görünmemek için bu şekilde davranıyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ün bu ziyaret ile ilgili olarak "İlginç" ve "Normal diplomatik protokolün ihlali" açıklaması yapması üzerine, Netanyahu "İsrail'in geleceğini teminat altına almak için davet edildiğim her yere gideceğim" açıklamasını yapmıştı.

NETANYAHU İLE OBAMA ARASINDA PROTOKOL KRİZİ

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi başkanının İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Beyaz Saray'dan habersiz ABD'ye davet etmesi protokol krizine sebep olmuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Başkan Obama ve Beyaz Saray'a danışmadan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongre'de bir konuşma yapması için Washington'a davet etmişti.

Netanyahu daveti kabul etti. Ancak Beyaz Saray'ın tepkisini çeken bu davet ABD'de bir protokol krizine yol açtı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 8
  • Damla 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet zaten seçime 2 hafta kalinca mesafe koyup karışmıyorum her ülkede bağımsız seçim var görüntüsü çizmeye çalışma sen sadece kendi halkını uuyutursun böyle
    Cevapla
  • GöründüğünGibiOl 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey amerika görünmemek için böyle şeyler yapacağına, göründüğün gibi olsan daha iy olur. Çıkarlarınız için ülkelerin seçimlerini etkileyecek her türlü oyunu oynadığınızı herkes biliyor artık.
    Cevapla
  • sinem 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ikili oynamanın tam ustalarıdır bizde inanadık
    Cevapla
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Obama, yahudi kuklasi olduğunu hala anlamadı demekki.Erdogan'a özeniyor galiba.Erdoğan iSiyonist çete reisine resti çekti başına gelmedik kalmadı hala Siyonist uşakları ile başı dertte.Ey Obama ....titre silkelen kendine aslına dön yoksa sonun felaket bilesin. Dikizci şantajci tapeci Telekulak Siyonist cifitlari işini bitirir. .Erdoğan'ın arkasında inandığını Allah ve mazlum uyanmış Millet vardı dayandı sende odayok ya. ....
    Cevapla
  • kerem 9 yıl önce Şikayet Et
    netenyahunun yerine başka biri gelecek demekki amerika direktif almıştır ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler