Harper: En büyük düşmanımız radikal cihatçılar

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, en büyük düşmanlarının radikal cihatçılar olduğunu söyledi.

Harper: En büyük düşmanımız radikal cihatçılar
Harper: En büyük düşmanımız radikal cihatçılar
GİRİŞ 31.01.2015 06:20 GÜNCELLEME 31.01.2015 06:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Toronto'nun Richmond Hill bölgesinde incelemelerde bulunan Başbakan Harper, burada yaptığı açıklamada, parlamentoya sunulan yeni Anti-Terör Yasa taslağıyla ilgili konuştu.

Radikal cihatçıların, Kanada caddelerinde asker öldürdüğünü söyleyen Harper, şunları söyledi:

"Cihatçı terörizm, Kanada içinde ve dışında halkımız için tehdittir. Radikal cihatçılar, dünyanın bugüne dek gördüğü en tehlikeli düşmandır. Bu tehdidi görmezden gelmek büyük hata olur. Cihatçı terörizmin bir geleceği yoktur ama mevcut bir gerçekliktir. Radikal cihatçılar en büyük düşmanımız. Çünkü cihad, bir insan hakkı değil savaş sebebidir. Bu tehdit herhangi bir yerde değil, burada, caddelerimizde, sokaklarımızdadır. Bu teröristler, bizi, bizim savunduğumuz değerleri hedef almaktadırlar. Hazırlanan tasarı, toplumu bu tehditten korumaya yöneliktir."

-Gizli servise olağanüstü yetkiler

Bill C-51 koduyla hazırlanan yeni Anti-Terör Yasa taslağı, Kanada Gizli Servisi CSİS'e olağanüstü yetkiler veriyor. Tasarıya göre, terörü teşvik ya da terör faaliyetlerini hoş gösterme suç kapsamına alınıyor. Tasarı, CSİS ve diğer güvenlik ekiplerine, şüphelilerin banka hesaplarına el koyma ve seyahatlerini durdurma hakkı verirken, gözaltına almak için gereken delil seviyesini de en aza indiriyor. Tasarının yasalaşması halinde Kanada güvenlik birimleri, şüphelendikleri kişilerin sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere mevcut ve silinmiş tüm bilgisayar kayıtlarına el koyup bunları delil olarak kullanabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın önde gelen terröristleri hırsızları casusları mafya barunları ve ülkelerine hainlik yapanlar hepisi kanadada,demeki cihat yada diğer tabiri ise islam bunların zoruna gitti,bunları beslerken iyide ta 5 bin km ileride gel müsluman ülkeleri bombala bu senin yanında kar kalacağını sanıyorsan bu senin ahmaklığındır,terör her yerde terördür,sizin yaptığınız demeki resmi terör oluyor
    Cevapla
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    beyefendi seni Allah islahetsin.Bizim tek düşmanımız israil .Torontoda az yeriniz yokmu? bu dünya başbelalarını alıp götürsenizde ortadoğu azcık nefes alsa? olmasa biz getireceğiz yakında !yer hazırlayın!
    Cevapla
  • yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    aferin sana, ağzınızdan baklayı çıkardınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar