Küba'ya bir değil iki cami geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba'da cami olduğu söylemiş, bu niyetle Küba'ya yeni bir cami yapılması gerektiği vurgulanmıştı. O söz gerçekleşiyor.

Küba'ya bir değil iki cami geliyor!
Küba'ya bir değil iki cami geliyor!
GİRİŞ 07.02.2015 09:39 GÜNCELLEME 07.02.2015 14:20
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Şubat'ta Küba'ya bir dizi ziyarette bulunacak. Küba'ya Cumhurbaşkanı ile gidecek ekibin içerisine Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yöneticileri de katılacak. Küba seyahati sırasında Santiago şehrine mütevazi bir caminin yapılması talep edileceği ve farklı sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa 'Aşk-ı Nebi' sergisinin düzenleneceği öğrenildi.  

İZİNLERİMİZİ ALDIK

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun dün sabah basın mensuplarıyla Kocatepe'de bir araya geldi. Gazetecileri sorularını yanıtlayan Tutkun, Cumhurbaşkanının Küba seyahatine katılacaklarını ifade ederek "Küba'da Müslüman ülkelerin katılımı ile Havana'ya bir caminin yapılmasını kararlaştırdık. Ayrıca Müslüman öğrencilerin yoğunlukta olduğu Santiago şehrine minaresi olan mütevazi bir cami yapılmasını da gittiğimizde talep edeceğiz. Biz zaten izinlerin hepsini Türkiye'nin Küba Büyükelçisi ile görüşerek aldık ve bize de her konuda yardımcı oldular" dedi. 

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ

Tüm dünyada en önemli ihtiyacın ibadethane olduğunu vurgulayan Tutkun, “Küba'da Müslümanların ibadetlerini yapacağı bir cami yok. İslam Birliği Temsilcisi olan Yahya Pedro’nun evinde Cuma namazı kılınıyor. Bazen yetmediği için üç kez namaz kılınabiliyor. Biz de cami yapımı konusunda Küba ile görüştük. Küba devletinin din işlerine bakan temsilcilik bizi resmi olarak Küba’ya davet etti. Caminin yapımını kabul ettiler ve yerini gösterdiler. Eski Havana dedikleri bir arazi. Konum olarak da çok güzel” diye konuştu. 

ORTAKÖY GİBİSİ YAKIŞIR

Tut­kun, "Kü­ba, ora­da ya­pı­la­cak ca­mi­yi  Müslüman ülkelerin katkısıyla  yapılmasını istiyor. Tür­ki­ye­’den çi­ni, ha­lı, hat süs­le­me­si gi­bi alan­lar­da des­tek is­ti­yor. Biz çok sa­yı­da ül­ke­nin ol­ma­sının ca­mi ya­pım sü­re­ci­ni uza­tacağını ilet­tik ve Or­ta­köy ca­mi­nin ay­nı­sı­nın Ha­va­na'ya ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ni söy­le­dik" dedi.

YORUMLAR 18
  • kurlu haso 9 yıl önce Şikayet Et
    Tek gerçek islam dinidir gerisi yalan
    Cevapla
  • ast 9 yıl önce Şikayet Et
    Kainatta en yüksek hakikat ALLAH'a imandır. İmandan sonra Namazdır.
    Cevapla
  • ahmet/c 9 yıl önce Şikayet Et
    ayasofyanın camii olarak açılmamasının sebebi yunanistan 'ın Atatürk hakkında ki gizli belgeleri açıklarım tehdidi.
    Cevapla
  • FATİH 9 yıl önce Şikayet Et
    ayasofyayı açmak isteyen müslümanlar toplanırlar, sabah namazında gider namazlarını kılarlar. hiç bir güç hayır diyemez. hükümet bu konuyu sizden benden daha çok ister. madem din üzerinden prim yapmak istediğini söylüyorsunuz, gidelim dikilelim ayasofyanın kapısına.
    Cevapla
  • Gandi 9 yıl önce Şikayet Et
    Her seyin bir zamani var .O kadar kolaydida sizin desteklediginz PARTI nicin acmadi simdiye kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı