Savcının ölümünden sonra konuştu

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Savcı Alberto Nisman'ın ocak ayında ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Savcının ölümünden sonra konuştu
Savcının ölümünden sonra konuştu
GİRİŞ 02.03.2015 10:50 GÜNCELLEME 02.03.2015 10:50

Kongrenin 113. açılış yılı töreninde hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili bilgi veren ve Arjantin'in bu yıl ulusal borcunu azaltan tek ülke olduğuna dikkati çeken Kirchner, 19 Ocak'ta evinde ölü bulunan Savcı Nisman'a da değindi.

Ekim ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesinde kongreye son kez seslenen Kirchner, Nisman'ın evindeki kasasında bulunan bazı belgelerde savcının kendisine yönelik övgü dolu ifadeler kullandığına işaret etti.

Kirchner, biri aralık, diğeri de ocak ayında yazılan belgelerde Nisman'ın 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne (AMİA) düzenlenen saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmalarından söz ettiğini belirtti.

Kendisini 1994'teki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlayan savcının çelişkili açıklamalarda bulunduğuna dikkati çeken Kirchner, "Hangi Nisman'dan söz etmeliyim? Bizi soruşturmayı örtbas etmekle suçlayan Nisman mı yoksa eylemlerimizin adaleti sağlamak amacını taşıdığını kabul eden Nisman mı?" dedi.

Soruşturma kapsamında hakkında ortaya atılan iddiaları reddeden Kirchner, ''Bu tür suçlamalar tüm Arjantinliler için utanç vericidir'' diye konuştu.

Kirchner'in yaklaşık üç saat süren konuşması sırasında Kongre binası önünde toplanan binlerce kişi de ellerinde taşıdıkları pankartlarla devlet başkanına destek verdi.

Seçim öncesi yapılan kamuoyu araştırmaları, Devlet Başkanı Kirchner'in popülaritesinin özellikle Nisman'ın ölümünden sonra azaldığını gösteriyor.

Nisman, eski Devlet Başkanı Nestor Kirchner tarafından 10 yıl önce 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne (AMIA) düzenlenen ve 85 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı araştırmakla görevlendirilmişti. Şimdiki Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner'i Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 1994'teki saldırının İranlı zanlılarını aklamaya söz vermekle suçlayan Nisman, parlamentoda yapılacak kapalı oturumda soruşturmayla ilgili bilgi vermesinin beklendiği 19 Ocak sabahında evinde ölü bulunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri