Iraklı adam ABD'de kalbinden vuruldu

ABD'nin Texas eyaletinde bir Iraklı, yağan karın fotoğrafını çekerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Iraklı adam ABD'de kalbinden vuruldu
Iraklı adam ABD'de kalbinden vuruldu
GİRİŞ 06.03.2015 11:44 GÜNCELLEME 06.03.2015 11:44

The Dallas Morning gazetesinin haberine göre, 36 yaşındaki Ahmed El Cumayli, Dallas kentinde ailesiyle fotoğraf çekerken açılan ateş nedeniyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan El Cumayli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cumayli'nin 20 gün kadar önce Irak'tan ABD'ye geldiği belirtildi.

Cumayli'nin Teksas'ta yaşayan kayınpederi Muhammed Altae, damadının yeni bir hayata başlamak için iş aradığını söyledi. Altae, tek amaçlarının iyi bir çevrede, güvenli bir yerde yaşamak olduğunu belirterek, "Ama onun bulduğu tek şey kalbine giren kurşun" diyerek tepkisini dile getirdi.

''DİNİ ÖN YARGILAR ARAŞTIRILSIN''

Dallas polisi, Cumayli'nin öldürülmesiyle bağlantısı olduğu düşünülen iki şüpheliyi bulmak üzere çalışma başlattı. Dallas Polis Teşkilatı'ndan Jeff Cotner, yetkililerin bu olayda ''önyargı'' unsurunu göz ardı etmediğini belirtti.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi, Cumayli'nin ölümünün arkasında dini önyargıların olup olmadığının araştırılması için çağrı yaptı.

Konseyin Kuzey Texas Şubesi Yöneticisi Alia Salem, son olarak Kuzey Carolina'da üç Müslüman gencin öldürülmesinin ardından bir Iraklının da hayatın kaybetmesinin Müslüman toplumunda kaygılara neden olduğunu belirtti. Salem, bu kaygıların giderilmesi için olaydaki tüm detayların aydınlatılması ve kanunların sonuna kadar uygulanması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Kuzey Carolina Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, komşuları Craig Hicks tarafından başlarından vurularak katledilmiş, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'