Diyanet ABD'de yeni bir cami açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle Massachusetts eyaletinde Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camiisi açıldı.

Diyanet ABD'de yeni bir cami açtı
Diyanet ABD'de yeni bir cami açtı
GİRİŞ 22.03.2015 09:10 GÜNCELLEME 22.03.2015 10:26

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi tarafından yapılan ''Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camii'' düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ahıskalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Massachusetts eyaletinin Springfield kentinde düzenlenen açılış törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Springfield Belediye Başkanı Edward Sullivan, Massachusetts Eyaleti senatörleri James Welch ve Michael Finn, Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Washington Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Yaşar Çolak, Türken Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Mutlu, Springfield İslam Merkezi İmamı Ebubekir Baki, Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı İslam Shakhandarov, Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı, Türk Amerikan Kültür Topluluğu Başkanı Murat Berk ve çok sayıda davetli katıldı.

TARİHİ BİR GÜN

Kültür Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde Türk ve Amerikan Milli marşlarının ardından milletvekili Külünk, Belediye Başkanı Sullivan ve senatörler James Welch ve Michael Finn, merkezin açılış kurdelasını kesti.

Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı, yıllarca sürgün ve katliam yaşayan Ahıska Türkleri için tarihi bir gün yaşadığını vurguladı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Anavatan Türkiye'den ayrı düşen Ahıskalı Türklerin memleket özlemiyle yanıp tutuştuğunu konuşmasında dile getiren Osmanlı, Türkiye'de yaşanan 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından ABD'de yaşayan Ahıskalı Türklerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olma kararı aldıklarını anlattı.

Bu sürecin ardından Springfield'daki Ahıskalı Türklerin ''Paralel Yapı''ya ait camiye gitmek istemediklerini de belirten Osmanlı, şöyle devam etti, ''Bugün Ahıska Türkleri için tarihi bir gündür. Bugün her birimizin kalbimize yazılacaktır. Yüz yıldır Anavatan Türkiye’den ayrı düşen Ahıska halkı, bugün buraya İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı dikti. Ahıska Türkleri kimdir diye soranlar oluyor. Şimdi bu sorunun tek cevabı var, Ahıska Türkü, dinini ve dilini, örf adetini koruyabilen Osmanlı Türkü’dür. Bugünü görmek analarımıza, nenelerimize, atalarımıza nasip olmadı, bize nasip oldu. Allah’a bin şükürler olsun. Arkamızda Türkiye’nin varlığını bilerek Amerika’da yaşıyoruz. Allah bu iki devlete zeval vermesin. Kültür Merkezi’nin alınmasına destek olan, bütün dünya tarafından sevilen ve hürmet gören Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor