Kanada'da skandal olay! Hakim başörtülü kadının...

Kanada'da Şubat ayında çıktığı mahkemede, başörtülü olduğu için davasına bakılmayan Rania El-Alloul isimli kadın, hukuk mücadelesi başlattı.

Kanada'da skandal olay! Hakim başörtülü kadının...
Kanada'da skandal olay! Hakim başörtülü kadının...
GİRİŞ 28.03.2015 02:07 GÜNCELLEME 28.03.2015 02:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Montreal'de avukatı Julius Grey ve kendisine destek veren Müslüman kuruluşların liderleri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Rania El-Alloul, mahkeme hakimi Eliana Marengo'yu Hakimler Konseyi'ne şikayet etti.

''BENİMDE ADALET HİZMETİ ALMAYA HAKKIM VAR''

Kanada'nın adalet sisteminden yararlanmak için inancı ve ülkesi arasında tercihe zorlandığını hatırlatan Rania El-Alloul, bunun olmaması gerektiğini söyledi. Kendisine maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür eden Filistin asıllı Kanadalı Rania El-Alloul, ''Türban takan bir Sih ya da kippa takan bir Yahudi kadar, benim de başörtümle hakim karşısında adalet hizmeti almaya hakkım var'' diye konuştu.

Rania El-Alloul'un avukatı Julius Grey de açtıkları davanın, inanç özgürlüğü etrafındaki güncel birçok soruna da ışık tutacağını söyledi. Grey, "Hakimler, karşısına gelecek insanları seçemezler. Bayan El-Alloul, hakimin kendisine yaptığına karşı, haklılığının saptanmasını ve hakkının korunmasını arıyor" dedi.

ARACINI ALMAK İÇİN GİTMİŞTİ

Rania El-Alloul, oğlunun geçersiz ehliyetle kullandığı ve polis tarafından bağlanan aracını almak üzere gittiği mahkemede, Hakim Eliana Marengo'nun başörtüsü tepkisi ile karşılaşmıştı.

Marengo, mahkemelerde hakimin karşısına düzgün bir kıyafetle, şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlatıp, başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirerek Rania El-Alloul'dan başörtüsünü çıkarmasını istemişti.

Rania El-Alloul'un bu isteği reddetmesi üzerine Hakim Marengo davayı süresiz ertelemişti. Davanın süresiz ertelenmesi ise, Rania El-Alloul'un araçsız kalmasına neden 

TOPLANAN YARDIMLARI DA REDDETTİ

Bu aradaRania El-Alloul, araçsız kaldığı için Numan Ahmed ve Rayan Rafad isimli iki arakadaş tarafından başlatılan ve "Rania El-Alloul için araba alalım" başlığı ile açılan yardım kampanyasında toplanan 52 bin Kanada doları (yaklaşık 104 bin lira) tutarındaki parayı da reddetmişti.

Kampanyanın düzenlendiği internet sitesinden, destekçilerine teşekkür eden Rania El-Alloul, "Toplanan bu paranın, hikayelerini anlatamamış, haklarını kaybetmiş mağdur insanlar için kullanılması daha yerinde olur. Sizler, toplumlar için en anlamlı değerlerin özgürlük, adalet ve dayanışma olduğunu gösterdiniz. Bana olanların, başka kimseye olmasını istemiyorum. Benim ulaşmak istediğim şey, adalet ve eşitlik" açıklamasında bulunmuştu.

Yardım kampanyasını düzenleyen Numan Ahmed ve Rayan Rafad, paranın Rania El-Alloul'un hukuk mücadelesinde ihtiyaç duyması halinde kullandırılacağını açıklamışlardı.

Öte yandan Montreal'de yaşayan ve insan hakları davalarına bakan Avukat Jean-Pierre Lussier ile Montreal Irkçılık Araştırmaları ve Eylem Merkezi Direktörü Fo Niemi, Hakim Eliana Marengo hakkında bu ay başında ayrı ayrı şikayetçi olmuşlardı. 

YORUMLAR 4
  • merak etmeyin 8 yıl önce Şikayet Et
    kanada bizler gibi değildir. açın bakın kanadadaki sosyal deney videolarına müslüman görünümlü birine bir haksızlık yapıldığı zaman kanada insanı amerikadakilerin aksine nasıl öne atılıp tepki gösteriyor...okumuş toplum olmak müsamahalı olmak başka bişey.
    Cevapla
  • Hakan yigit hollanda 8 yıl önce Şikayet Et
    kanada amerikanin kopegi
    Cevapla
  • maemah 8 yıl önce Şikayet Et
    Sallama be, Kanada İngilizlerin üst düzey sömürgesi konumunda
    Cevapla
  • Esma 8 yıl önce Şikayet Et
    YANLIS,Ingiliz lerin dünya da 40-70 arasinda valiliklerindne biridir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri