Polis IŞİD'e katılır diye elektronik bilezik taktı

Kanada'da polis, terör örgütü DAEŞ'e katılacağından şüphelendiği kişiye elektronik bilezik taktı.

Polis IŞİD'e katılır diye elektronik bilezik taktı
Polis IŞİD'e katılır diye elektronik bilezik taktı
GİRİŞ 28.03.2015 04:44 GÜNCELLEME 28.03.2015 04:44

Mervan Ghalmi (22) isimli kişiyi, kamu güvenliği bakımından sakıncalı bulan Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, bu kişiyle peace bond (barış bağı) isimli uygulama kapsamında anlaşmaya vardı. 

Kanada hukuk sistemine 2001 yılında dahil edilen ve bugüne dek 8 kez gerçekleştirilen uygulama gereğince, Mervan Ghalmi'ye elektronik bilezik takan RCMP, şahsı 1 yıl boyunca izleyecek. Bu süre zarfında Ghalmi'ye sosyal paylaşım sitelerine erişim yasağı getiren RCMP, şahsın pasaportuna da el koydu. 

Mervan Ghalmi ile birlikte hazırlanan beyanname metni, kanun gereğince RCMP yetkilileri ve savcılıkla birlikte mühürlenerek kapatıldı.

PEACE BOND UYGULAMASI

Dünyada sadece Kanada hukuk sistemi içerinde yer alan peace bond uygulaması, sadece terör suçluları ile terörist faaliyette bulunacağından şüphelenilen kişilere uygulanıyor. 

Şüpheli, polis ve savcılıkla birlikte imzalanan beyanname metni, uygulamanın başlamasını takiben mühürlenip kapatılıyor. Şüphelinin rızasına dayanan ve 12 ay süren uygulama boyunca suçsuzluğu anlaşılan kişi, hiçbir sabıka ya da mahkumiyet kaydına uğramadan normal hayatına dönüyor. Bu durumda mühürlü zarfta bulunan beyanname de hükmünü kaybediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü