30 yıl yattı! Delil yetersizliğinden serbest kaldı

ABD'nin Alabama eyaletinde idama mahkum edilen bir kişi, cezaevinde 30 yıl yattıktan sonra delil yetersizliğinden beraat etti.

30 yıl yattı! Delil yetersizliğinden serbest kaldı
30 yıl yattı! Delil yetersizliğinden serbest kaldı
GİRİŞ 04.04.2015 10:54 GÜNCELLEME 04.04.2015 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alabama'da mahkeme, 1985 yılında iki kişiyi öldürme suçundan idama mahkum edilen 58 yaşındaki Ray Hinton'ın cinayet işlediğine dair kesin bir kanıt bulunmadığına ve Hinton'ın beraatine karar verdi.

Yakın zamanda yapılan balistik testler sonucu, cinayetlerde kullanılan mermilerin Hinton'ın evinde bulunan silaha ait olmadığı ortaya çıktı.

Hinton, beraat ettikten sonra yaptığı açıklamada, "30 yıldır cezaevinde idamı bekliyordum. Bu kadar süre boşu boşuna hapis yattım. Yapmaları gereken sadece silah üzerinde gerekli testleri yapmaktı" diye konuştu.

Alabama eyaleti, Hinton'ın 30 yıl suçsuz yere hapis yatmasıyla ilgili henüz bir özür açıklaması yapmadı.

Avukat Bryan Stevenson, bu davanın ABD yargı sistemindeki eksiklikleri göstermesi açısından "örnek vaka" olabileceğini söyledi.

Hinton'ın avukatları ise siyahi olan müvekkillerinin ırkçılık yüzünden suçsuz yere 30 yıl hapis yattığını iddia etti.

Ray Hinton, 1985 yılında Birmingham'da iki restoranın soyulması sırasında restoran yöneticilerini öldürmekten suçlu bulunmuştu. Olayın ardından soruşturma başlatılmış, üçüncü bir restoran soygununda yaralanan bir yöneticinin, şüpheli olarak Hinton'u göstermesinin ardından Hinton tutuklanmıştı.

Alabama polisi, olayların ardından Hinton'un evinde annesine ait bir silaha el koyarak üç olayda da aynı silahın kullanıldığını belirtmişti. Fakat yakın zamanda silah üzerinde yapılan incelemeler sonucu, silahın soygunlarda kullanılmadığı belirlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • lanet ABD 8 yıl önce Şikayet Et
    yakındır sonunuzun gelmesi...ADB helak olacaksınız inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!