The Economist göstericileri 'anarşist' ilan etti

Gezi olayları sırasında eylemcilerin savunuculuğunu yapan The Economist, ABD'li göstericileri "anarşist" ilan etti.

The Economist göstericileri 'anarşist' ilan etti
The Economist göstericileri 'anarşist' ilan etti
GİRİŞ 28.04.2015 14:30 GÜNCELLEME 28.04.2015 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, polis şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray'in cenaze töreninden sonra çıkan olayların ardından 'olağanüstü hal' ve 'bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı' ilan edildi. Gezi Parkı eylemleri esnasında Türkiye karşıtı söylemleri ile bilinen The Economist'in olaylarla ilgili yorumu ise dikkat çekiciydi.

GÖSTERİCİLERE 'ANARŞİST' DEDİ

Gezi Parkı eylemleri esnasından Türkiye karşıtı söylemleriyle dikkat çeken The Economist, söz konusu ABD olunca bambaşka bir çizgi benimsedi. The Economist, Türkiye'dekinin aksine eylemcilerin aleyhine bir söylem dilini kullandı. İngiliz dergi, eylemcilerin yaptığının isyandan ziyade anarşi olarak ifade edildiğini belirtti.

Economist, Gezi olaylarından sonra Recep Tayyip Erdoğan'ı Osmanlı Sultanı şeklinde giydirip kapak yapmış, "Demokrat mı Sultan mı?" şeklinde küstahça bir başlık atmıştı.

GEZİ'NİN YILDÖNÜMÜNDE PROPAGANDA

Türkiye'deki sokak olaylarını kışkırtan İngiliz basınının önde gelen dergisi Economist, Gezi'nin yıldönümünde yeni ayaklanma olacağını yazarak, bu kez ayaklanmanın bastırılamayacağını iddia etmişti.

YORUMLAR 1
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bu batılı gatelerin genel ahlaksızlığıdır iki yüzlülük. "benim menfaatime dokunan kötü senin menfaatine dokunan benim menfaatime yaradığı için iyi" mantığı bu malum zihniyetin insanlığının bittiğinin ilanından başka bir şey değildir. ama ihmal ettikleri tarafsız haberciliğe bir gün kendileri daha çok muhtaç olabilirler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...