Kanada’da yeni anti-terör kanun taslağı yasalaştı

Kanada Gizli Servisi CSİS başta olmak üzere tüm güvenlik makamlarına olağanüstü yetkiler veren anti-terör kanun taslağı yasalaştı.

Kanada’da yeni anti-terör kanun taslağı yasalaştı
Kanada’da yeni anti-terör kanun taslağı yasalaştı
GİRİŞ 07.05.2015 09:18 GÜNCELLEME 07.05.2015 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçen yıl ekim ayında, bir haftada iki terör saldırısı meydana gelen ve 2 askerin hayatını kaybettiği olayların ardından Kanada'da üst düzey alarm verildi, ülkede anti terör tasarısı yasalaştı.

Özgürlüklere sınırlamalar getiren ve özel hayata dair gizlilik sınırlarını yıkan yasa, bazı toplum kesimlerinde tepki görmesine rağmen, federal parlamentodaki oylamada 96 ret oyuna karşılık 183 evet oyuyla kabul edildi.

GÖZALTI SINIRI 7 GÜNE ÇIKARILDI

Daha önce mevcut delillere dayanarak bir kişiyi terör suçunu gerçekleştireceğine inanarak gözaltına alan güvenlik güçleri için yeni yasa ile artık ihtimaller ve kanaatler de yeterli olacak. Bu tür durumlarda daha önce 3 gün olan gözaltı süresi ise yeni yasa ile 7 güne çıkarıldı.

Yasanın bir başka önemli maddesi ise suçluların güvenlik ve yargı ile anlaşma yapmaları konusunda. Mevcut kanun hükümlerine ve delillere göre, “terör suçunu işleyecek kişilerle" yapılan anlaşma, terör suçunu işleyebilecek “şüphelilerle" de yapılabilecek. Bu hükmün, gizli servis CSİS başta olmak üzere tüm güvenlik birimlerine “içeriden istihbarat sağlayacak eleman kazandıracağı” düşünülüyor.

TWİTTER, FACEBOOK VE E-MAİLLERE ULAŞMA YETKİSİ

Yasa ile CSİS'e terör aktivitelerini izleme ve bozma gücü gerekçesiyle, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesapların yanı sıra şüphelilerin tüm e-mail hesaplarına erişim yetkisi veriliyor.

ÖMÜR BOYU HAPİSTE TAHLİYE İHTİMALİ KALKIYOR

Öte yandan hükümet, bir başka düzenleme ile de ömür boyu hapis cezasını “gerçekten ömür boyu” yapmaya hazırlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Kadirov 8 yıl önce Şikayet Et
    Eeey cemaat ve parelel birde burdan yak.
    Cevapla
  • Görüyormusunuz gezici ve çapulcu kesim 8 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun bakalım buna ne diyeceksiniz. O çok örnek aldığınız batılılar için güvenlik söz konusu olunca tüm özgürlüklerinden anında vazgeçebiliyorlar. Bizde ise çapulcular yakmadık yıkmadık yer bırakmıyor en küçük polis müdahalesinde hemen polis devleti diyorlar vandallar daha da saldırganlaşıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi