ABD: Türkiye'de eğitime başladık

Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, ABD ordusunun Türkiye'de Suriyeli silahlı grupların eğitimine başladığını açıkladı.

ABD: Türkiye'de eğitime başladık
ABD: Türkiye'de eğitime başladık
GİRİŞ 28.05.2015 15:59 GÜNCELLEME 28.05.2015 16:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, "ABD ordusu Türkiye'de Suriyeli muhalifleri eğitmeye başladı" dedi.  İsmini açıklamak istemeyen yetkili, eğitimine başlanan silahlı gruplarda kaç kişinin yer aldığı ve eğitimin ne zaman başladığı hakkında bilgi vermedi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.  

ABD Başkanı Barack Obama, daha önce yaptığı açıklamada eğit-donat programının yalnızca IŞİD’le mücadeleyi hedef aldığını belirtmişti.

YORUMLAR 16
  • HAK YOLU İSLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd kamışlıda hasekede esedle iranla köpeklik ediyor kobanide ise abdye israile köpeklik ediyor yani abd iran israil pkk pyd esed koalisyonu var
    Cevapla
  • hmz 8 yıl önce Şikayet Et
    sidan sen saçmalıyorsun abd nin şuan kurtlerden daha büyük maşası varmı suriye ve ırakta. abd olmasaydı neslinizi kurutmuştu DEWLE
    Cevapla
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt halki bunda sonra enperyalizime basini eymiyecek onlara ümet beklemiyecek onlarin demokrasisi bir zehir kavos !!!!
    Cevapla
  • servet ozturk 8 yıl önce Şikayet Et
    çok uzucu bir haber, neden oradaki hazir dindar gruplar desteklenmez de sam babanin arzu ettigi gogo'lar egitilir.Bublar sunni kiyimi için faliyette bulunacaklar.
    Cevapla
  • Sadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalıların eğittiği muhalifler değil Kürtler...Amaçları da Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye bela olacak yeni bir Kürt devleti...Yoksa daha ne Suriyeli Araplar ne de Türkmenler ABD'den bir toplu iğne bile almadı...Aksine yer yer CIA ajanları Esed güçlerine muhalefet hakkında istihbarat ve hedef verdiler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri