'Obama umutları boşa çıkardı'

ABD Başkanı Barack Obama'yı 2008'de sembole dönüştüren ünlü 'Hope' (Umut) posterinin tasarımcısı, Obama'nın başkanlığına kırık not verdi.

'Obama umutları boşa çıkardı'
'Obama umutları boşa çıkardı'
GİRİŞ 29.05.2015 09:41 GÜNCELLEME 29.05.2015 09:41

ABD Başkanı Barack Obama'yı 2008'deki başkanlık kampanyası sırasında sembole dönüştüren ünlü 'Hope' (Umut) posterinin tasarımcısı, Obama'nın başkanlığına kırık not verdi.

Esquire dergisine konuşan Shepard Fairey, "Obama gerçekten zor bir zamanlar geçirdi" derken 'Umut' posterinin vaadettiklerinin yanına bile yaklaşamadığını savundu. Fairey, özelikle dış politika ve NSA'in dinleme skandalları nedeniyle Obama'nın notunu kırarken, "İnsansız hava araçları, içeride dinleme olaylarının olacağı hiç aklıma gelmezdi" dedi.

2008'de Obama'nın kampanyasına büyük destek veren sanatçı, başkanla birkaç kez buluştuğunu ve kendisinin 'kaliteli bir insan' olduğuna dair düşüncesini dile getirirken, başkanın kötü performansını ise Obama'nın kontrolü dışındaki olaylara bağladı. Fairey, "Cesur olmadığı için ona geçer not vermiyorum. Ama bence sistem baştan yenilenmeli. Bir kere siyasetin içinden parayı çıkarmakla ilk adım atılabilir" dedi.  

Amerikan halkını da eleştiren sanatçı "Bunu söylemekten nefret ediyorum ama kayıtsız ve cahil olmayan bir topluma ihtiyacımız var. Amerikalılar cahil ve tembel" dedi. 2016'da kime oy vereceği sorulduğunda ise Fairey Demokrat aday Hillary Clinton'la kafalarının birçok konuda uyuştuğunu söyledi ancak "Kampanya finansmanı yapısı beni kızdırıyor, çünkü aradaki farkları çok dramatik bir şekilde kapatıyor" dedi.

ABD'nin para toplayarak siyasi kampanya yapmaya dayalı seçim sistemini de eleştiren Fairey, "Mevcut kaynakları ya da çalışma arzusu olan bazı tipte insanlar bağışçılardan çok fazla para kazanıyor. Dolayısıyla başkan olduğunuzda sözünü dinleyeceğiniz insanlar da sizin en büyük bağışçılarınız, şirketler, özel çıkar grupları oluyor. Ben kapitalizm karşıtı değilim ama kapitalizmin daha iyi hakemlere ihtiyacı var." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı