Papa'nın yeğenine büyük şok

Papa Franciscus'un yeğeni Juan İgnacio Bergoglio ve kız arkadaşının Arjantin'de silahlı gasp girişimine uğradığı bildirildi.

Papa'nın yeğenine büyük şok
Papa'nın yeğenine büyük şok
GİRİŞ 19.06.2015 00:39 GÜNCELLEME 19.06.2015 00:39

Arjantin resmi haber ajansı TELAM'da yer alan habere göre, Arjantinli olan Papa'nın yeğeni Bergoglio, kız arkadaşıyla akşam yemeği yemek için Buenos Aires'teki evinden çıkarak arabasına bindi. Bergoglio ve kız arkadaşı, bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen üç kişinin silahlı gasp girişimine uğradı.

Papa'nın yeğeni Bergoglio, soygunculardan birinin kız arkadaşına silah doğrulttuğunu, bir diğerinin arabasının arkasında durduğunu, üçüncüsünün ise kendisine silah doğrultarak arabadan indirdiğini anlattı. Bergoglio, soyguncunun cüzdan, para veya cep telefonunu bulmak amacıyla ceplerini kontrol ettiğini söyledi.

''BİZİ KURTARAN DEVRİYE ARACININ IŞIKLARI OLDU''

Soyguncuya üzerinde sigara paketi dışında hiçbir şey bulunmadığını söylemesi üzere bu kişinin evine girmek istediğini aktaran Bergoglio, o anda polise ait bir devriye aracının yakından geçmesiyle soyguncuların geldikleri arabaya binerek olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Şanslı olduklarını dile getiren Bergoglio, "Tanrıya şükür soyguncular geçen devriye aracının ışıklarını gördüler. Bu bizi kurtaran ışık oldu" diye konuştu.

Asıl adı Jose Mario Bergoglio olan Papa Franciscus, Katolik aleminin 266. ruhani lideri olarak seçilmeden önce Buenos Aires Başpiskoposu'ydu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat