20 gün önce firar eden mahkum öldürüldü

ABD’de 20 gün önce yüksek güvenlikli cezaevinden firar eden iki mahkumdan birinin ölü ele geçirildiği açıklandı.

20 gün önce firar eden mahkum öldürüldü
20 gün önce firar eden mahkum öldürüldü
GİRİŞ 27.06.2015 13:28 GÜNCELLEME 27.06.2015 13:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York Valisi Andrew Cuomo, mahkumlardan 49 yaşındaki Richard Matt'ın, cezaevine yaklaşık 49 kilometre mesafedeki Vermont eyaleti gümrük ve sınır devriye ajanlarından birinin açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü bildirdi.

Gümrük ve sınır devriye ajanlarının helikopterler eşliğiyle Matt'ı bulduğunu belirten Cuomo, Matt'ın 3 hafta önce firar ettiğinde silahlı olduğunu dile getirdi.

New York eyaletine bağlı Franklin County'nin Malone köyünde görgü tanığının, arkadaşının avcı kulübesinde daha önce olmayan bir içki şişesinin bulunduğunu polise bildirmesi üzerine operasyon düzenlenmişti.

Eyalet polisinden komiser Joseph D'Amico da sınır devriye ajanının Matt'ı vurmadan önce ellerini havaya kaldırıp teslim olmasını söylediğini, emre uymayınca da ateş ettiğini kaydetti.

6 Haziran'da firar eden 34 yaşındaki David Sweat'in nerede olduğuyla ilgili elde herhangi bir kanıt bulunmazken aranmasına devam ediliyor.

Yüksek güvenlikli Clinton Cezaevi'nden firar eden mahkumlardan Sweat'in, 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürmekten müebbet, diğer firari Matt'ın da 1997'de bir kişiyi kaçırıp, döverek öldürmekten 25 yıl hapis cezası bulunuyordu.

Sweat ve Matt'ın firar etmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 2 cezaevi çalışanı tutuklanırken, firari mahkumlar ülkede "en çok aranan" 15 kaçak listesine girmişti.

YORUMLAR 1
  • caner 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan işi, temiz iş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı