ABD'deki insan avı sona erdi

ABD'de başlatılan insan avı, bir mahkumun ölü, diğerinin de 23 gün sonra yaralı olarak ele geçirilmesiyle sona erdi.

ABD'deki insan avı sona erdi
ABD'deki insan avı sona erdi
GİRİŞ 29.06.2015 06:55 GÜNCELLEME 29.06.2015 07:44

ABD'nin New York eyaletinde, yüksek güvenlikli Clinton Cezaevi'nden 6 Haziran'da firar eden iki mahkum için başlatılan insan avı, bir mahkumun ölü, diğerinin de 23 gün sonra yaralı olarak ele geçirilmesiyle sona erdi.

New York'ta, cezaevinin bulunduğu Dannemora kasabasından başlayan insan avı, 49 yaşındaki Richard Matt'ın 26 Haziran'da, bir gümrük ve sınır kontrol ajanının açtığı ateş sonucunda başından vurularak ölü ele geçirilmesi ve 35 yaşındaki David Sweat'in de yaralı olarak yakalanmasıyla sonuçlandı.

21 yıllık emniyet görevlisi Komiser Yardımcısı Jay Cook'un, iki el ateş ederek yaraladığı Sweat, Albany Tıp Merkezinde tedavi altına alındı.

- Sweat'in durumu "kritik"

Yakalandığında hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilen Sweat'ın sağlık durumuyla ilgili yapılan en son açıklamada durumunun "kritik" olduğu açıklandı.

Albany Tıp Merkezinden yapılan açıklamada, Sweat'ın vücudunda iki yara bulunduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

New York Valisi Andrew Cuomo insan avının sona ermesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, firarilerin ele geçirilmesiyle ilgili bazı detayları kamuoyuyla paylaştı.

- "Kabus nihayet sona erdi"

New York Valisi Andrew Cuomo düzenlediği basın toplantısında "kabus nihayet sona erdi" dedi. Cuomo, firar olayında aramalara katılan yerel ve federal güvenlik güçlerine, Vermont eyalet valisine ve emeği geçen tüm birim ve kişilere de teşekkür etti.

Vali Cuomo, Kanada sınırının 2,5 kilometre yakınında, Constanble'da, rutin bir kontrol sırasında eyalet polisinin David Sweat'ı tanıması sonucunda, ateş ederek etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

1845 yılında kurulan cezaevinde meydana gelen firarda, birçok yönden sıradışı firar olayı yaşandığını belirten Vali Cuomo, "son firarın yüzyılı aşkın süredir cezaevinden ilk kaçış" olduğunu kaydetti.

- Soruşturmalara devam

Cezaevi firarilerine yardım ettiği belirtilen cezaevi çalışanı terzi Joyce Mitchell ile emekli gardiyan Gene Palmer tutuklanarak haklarında dava açılırken, Mitchell'in hiçbir ödeme yapılmadan işine son verildi.

Vali Cuomo, basın toplantısındaki açıklamasında ayrıca, cezaevinden firarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve firar olayına karışan kim varsa hepsinin takip edilerek dava açılacağını bildirdi.

- Richard Matt'ın otopsi sonucu

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi ajanı tarafından öldürülen Matt'a yapılan otopside, vücudunda küçük sıyrıklarla birlikte ellerinde ve ayaklarında böcek ısırıkları olduğu ve başına isabet eden üç mermi sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaralı ele geçirilen Sweat'in, 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürmekten müebbet, iki gün önce ölü ele geçirilen Matt'in de 1997'de bir kişiyi kaçırıp, döverek öldürmekten 25 yıl hapis cezası bulunuyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!