Obama'dan Yunanistan açıklaması

Obama, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması için bir yol bulunması gerektiğini belirtti.

Obama'dan Yunanistan açıklaması
Obama'dan Yunanistan açıklaması
GİRİŞ 30.06.2015 21:33 GÜNCELLEME 30.06.2015 21:33

ABD Başkanı Barack Obama, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması için bir yol bulunması gerektiğini belirterek, "Biz, Yunan hükümeti ve Avrupalı ortaklarımızı müzakereleri sürdürmeleri ve bir çözüm yolu bulmaları için desteklemekteyiz" dedi.

Obama, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında gazetecilerin Yunanistan'a ilişkin sorularını yanıtladı.

Yunanistan'daki finansal krizin 2009-2010 yıllarından bu yana sürdüğüne dikkati çeken Obama, "Burada gerçekten çok zor ekonomik zamanlar geçiren ve Avro Bölgesi'nde kalmak için bir yol bulması gereken bir ülke var. Biz, Yunan hükümeti ve Avrupalı ortaklarımızı müzakereleri sürdürmeleri ve bir çözüm yolu bulmaları için desteklemekteyiz" diye konuştu.

Obama, Yunanistan'ın içinde olduğu durumun temel olarak Avrupa'yı ilgilendirdiğini ve Amerikalılar için kayda değer bir şok riski teşkil etmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunun (Yunanistan'daki kriz) Amerikalılar için büyük bir şok yaratabileceğine inanmıyoruz. Ancak Yunanlılar için çok sancılı olduğu açık ve Avrupa'nın büyüme oranlarını önemli derecede etkileyebilir. Eğer Avrupa gerektiği gibi büyümezse, bu bizi de Brezilya'yı da etkiler. Avrupa ülkeleri belli başlı ihracat piyasaları ve bu tüm dünya ekonomisini kötü etkileyebilir."

"Piyasalar, temerrüt riskini fiyatladı"

Bununla birlikte, ABD'nin beklenmedik bir duruma karşı hazırlanmasının önemine işaret eden Obama, finansal piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'yla işbirliği içinde olduklarını bildirdi.

Obama, konuya ilişkin sözlerini piyasaların Yunanistan'ın temerrüt riskini uygun bir şekilde fiyatladığı görüşüyle tamamladı.

Dün neredeyse tüm dünya borsaları düşüşle kapanırken, New York borsası son 1 yılın en kötü performansını göstermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!