Pasta skandalı sonrası dev şirket özür diledi

ABD'de perakende zinciri Walmart'ın bir şubesinde üzerinde DAEŞ bayrağı bulunan bir pastayı reyona konuldu.

Pasta skandalı sonrası dev şirket özür diledi
Pasta skandalı sonrası dev şirket özür diledi
GİRİŞ 01.07.2015 04:46 GÜNCELLEME 01.07.2015 04:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Skandal, bir müşterinin YouTube'daki paylaşımının ardından açığa çıktı. Dev zincirin tepe yönetiminden anında 'Özür' geldi.

ABD'de pastalı skandal... Perakende devi Walmart'ın Louisiana eyaletindeki şubesinde üzerinde DAEŞ bayrağının görseli bulunan pasta satışa sunuldu. BBC'de yer alan habere göre olay şöyle gelişti: Chuck Netzhammer adlı müşteri önce 19. yüzyıldaki ABD iç savaşı sırasında güney eyaletlerinin kullandığı Konfederasyon bayrağıyla dekore edilmiş bir pasta siparişini Walmart'a iletti.

'ÇALIŞAN HABERDAR DEĞİLDİ'

Talebinin reddedilmesi üzerine Netzhammer bu kez DAEŞ bayrağıyla kaplı bir pasta siparişi verdi. Bu kez siparişi kabul eden Walmart, Netzhammer'e DAEŞ bayraklı pastayı gönderince ortalık karıştı. Video paylaşım sitesi YouTube'a bir video koyan Netzhammer, DAEŞ bayraklı pastasını göstererek "Walmart'tan DAEŞ bayraklı pasta almak mümkün. Ama Konfederasyon bayraklı oyuncakları dahi satmıyorlar" dedi.

Walmart, siparişi alan çalışanın bayrağın DAEŞ bayrağı olduğundan haberdar olmadığını ifade ederek, yapılan hatadan dolayı özür diledi.

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Charleston kasabasında siyahların gittiği tarihi bir kiliseye düzenlenen saldırıda 9 kişinin öldürülmesi üzerine ülkede Konfederasyon bayrağının nefret suçlarıyla bağlantılı hale gelip gelmediği büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Walmart'ın yanı sıra, Amazon ve eBay gibi büyük perakende şirketleri, Konfederasyon bayrağını kullanan ürünlerin satışlarını durdurmuştu.

YORUMLAR 1
  • İyi misiniz? 8 yıl önce Şikayet Et
    Işid ile ilgisi yok o bayrağın.Tevhid bayrağı onun adı.Rasulullah'ın mührü var üzerinde ve kelime-i tevhid olan bir bayrak.Rasulullah zamanında da kullanıldı diye biliyorum.Onun bayrağı, bunun bayrağı demeyi bırakın artık.Düşünün, bir pkk lı kendisine "Muhammed" ismini kullansa, biz artık "Muhammed" isminin peygamber ismi olmaktan çıakrıpta "Pkk lı ismi" mi diyeceğiz? Az mantıklı olun uyumayın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!