Papa Latin Amerika turunda

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ekvador, Bolivya ve Paraguay'dan oluşan bir haftalık Güney Amerika turuna çıktı.

Papa Latin Amerika turunda
Papa Latin Amerika turunda
GİRİŞ 05.07.2015 14:17 GÜNCELLEME 05.07.2015 14:17

Papa Franciscus, Roma Uluslararası Fiumicino Havaalanı'ndan İtalyan hava yolları Alitalia'nin kendisine tahsis ettiği Airbus 330 tipi özel uçakla hareket etti.

2013'te başlayan Papalığı boyunca şu ana kadar aralarında Türkiye'nin de olduğu dünyanın farklı bölgelerine 8 ayrı dış ziyaret gerçekleştiren ruhani lider, sırasıyla Ekvador, Bolivya, Paraguay'dan oluşan üç ülkeyi kapsayan bu son dış seyahati ile ilk kez hem 3 ülkeyi gezecek ve bugüne kadarki en uzun süreli ziyareti yapmış olacak.

Ziyaretlerine Ekvador'un başkenti Quito'dan başlayacak olan Papa, nüfusunun büyük çoğunluğu Katolik olan her üç ülkede de resmi otoritelerin yanı sıra, farklı etnik kökenden, yerli halklara, melezlere ve kökleri Avrupa'ya dayanan göçmenlere kadar pek çok farklı grupla bir araya gelecek.

Papa'nın, Ekvador yerel saatiyle bugün 15.00'te Quito'ya varması bekleniyor. Papa'nın, havaalanından kent merkezine olan 40 kilometrelik yolu "papamobile" adı verilen aracıyla kendisini görmeye gelen inananları selamlayarak katedeceği bildirildi.

Gezisi boyunca Quito, dünyanın en yüksek rakımlı kenti La Paz, Asuncion gibi Latin Amerika başkentlerine gidecek olan Papa Franciscus, 13 Temmuz Pazartesi günü Paraguay'ın başkenti Asuncion'dan Roma'ya dönecek.

Aslen Arjantinli olan ve Papa seçildiği Mart 2013'te kendisine havari ismi olarak Franciscus'u seçen Papa Jose Bergoglio, göreve geldikten sonra ilk olarak kendi kıtasına ziyaret yapmıştı. Papa Franciscus, 2013'teki ilk dış gezisinde Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenen 28. Dünya Gençlik Günleri'ne katılmıştı. Papa, bugünkü seyahatiyle ikinci kez, dünyaya geldiği kıtaya ruhani lider olarak ziyaret yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!