Kirby: İran ile o meseleyi konuşmadık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, İran ile Suriye meselesi üzerine herhangi bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Kirby: İran ile o meseleyi konuşmadık
Kirby: İran ile o meseleyi konuşmadık
GİRİŞ 22.07.2015 05:37 GÜNCELLEME 22.07.2015 05:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kirby, günlük basın toplantısında, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti'nin, ABD yönetiminin, İran'la Suriye konusunda müzakerelerde bulunmak istediğine dair iddialarına cevap verdi.

ABD yönetiminin, İran ile sağlanan nükleer anlaşma dışında herhangi bir mevzuda görüşmediğini belirten Kirby, "Suriye'de ne olup bittiğine dair İran ile bir görüşme yapmadık. Çok açık olmak gerekirse, İran'la nükleer anlaşma dışında herhangi bir mevzu görüşmedik. En başından beri söylediğimiz gibi, DAEŞ de dahil olmak üzere İran'la Suriye meselesine dair hiçbir mevzu sebebiyle iletişim halinde değiliz" dedi.

Hamaney'in Başdanışmanı Velayeti, son zamanlarda ABD'li yetkililerin Suriye ve Yemen gibi bazı bölgesel meseleleri de İran'la görüşme arzusu içinde olduğunu söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi bataklığın içine ksdar sürüklediniz. Artık Suriyeyi düşünmeye gerek bile yok zaten. Müslümanlar varsın birbirini öldüredursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?