Terör olayları ABD’de protesto edildi

Türkiye’nin New York Büyükelçiliği’nde ABD’de yaşayan Türkler Türkiye’de yaşanan terör olaylarını protesto ederek elçilik önünde nöbet tuttu

Terör olayları ABD’de protesto edildi
Terör olayları ABD’de protesto edildi
GİRİŞ 25.07.2015 11:27 GÜNCELLEME 25.07.2015 11:27

Türk Amerikan Kültür Topluluğu (TACS) Faaliyet Komitesi tarafından düzenlenen gösteride Türkiye’de yaşanan terör olayları protesto edildi.

Elçilik önünde nöbet tutan topluluk, Türk Toplumu üyelerini büyükelçilikler önünde nöbet tutmaya çağırdı. TACS, “Biz her ihtimale karşı Türk Amerikan toplumunu ve sivil toplum örgütlerini Cuma günü öğlen New York ve Boston Başkonsoloslukları önünde nöbet tutmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman, “Sevgili anavatanım, anavatanımızda yaşayan insanlarımız, bizler Amerika’da yaşayan Türk Toplumu olarak, Türkiye Cumhuriyeti birlik ve bütünlüğüne bölünmezliğine ant içmiş insanlarız” diye konuştu. Tekman, “Bugünlerde Türkiye’de anavatanda oynanan oyunlara en güzel cevabı sokağa dökülen bilinçli insanlarımız verecektir. Terörün her türlüsüne karşıyız, her türlü insanın katledilmesine karşıyız. Ama ülkemizin bütünlüğüne, ülkemizin anayasasına, ülkemizdeki rejime karşı, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyenlere karşı her zaman dimdik duracağımızı da belirtmek istiyorum” sözlerini kullandı. Tekman, “Vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmayın, sağduyu sahibi olun, insanlarımıza sahip çıkalım” mesajını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba hadisesinin faturasının bütün tutarsızlıklara rağmen tamamen art niyetle devlete kesilmek istendiğine dikkat çeken Türk Amerikan Kültür Topluluğu Rıza Atar da, “PKK terör örgütünü tekrar sahneye sürme çalışmalarını hızlandıran şer güçlerin bu hadiseyi ülkemizi karalamak adına uluslararası bir kampanyaya dönüştürmek için bir takım hazırlıklar içerisinde bulundukları bilgisini almış bulunmaktayız” dedi.

Atar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi bazı kesimler iki polisimizin şehit edilmesini üstlenen PKK’nın alçakça cinayetlerini görmezden gelmektedir. Bu kesimlerin söz konusu terör örgütünü neredeyse şirin göstermeye yeltenmeleri niyetlerinin ne olduğunu açıkça göstermektedir” şeklinde konuştu.

“Bu karalama kampanyasının bir parçası olarak bu hafta içerisinde Washington Büyükelçiliği terör örgütü sempatizanı bir grup tarafından yapılan protestonun ardında neye hizmet ettiğini anlamadığımız bir gösteri yapılmıştır” diyen Atar, “Bu grup bugünde elçilik önünde Türkiye’yi teröre destek vermekle itham ederek utanç verici bir protestoya imza atmıştır” notunu düşerek Türk Toplumu üyelerini Büyükelçilik önünde nöbet tutmaya çağırdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti