Beyaz Saray'dan Türkiye'ye destek açıklaması

Beyaz Saray, ''PKK'nın saldırılarına karşı müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz'' açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye destek açıklaması
Beyaz Saray'dan Türkiye'ye destek açıklaması
GİRİŞ 26.07.2015 06:11 GÜNCELLEME 26.07.2015 06:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı hava operasyonlarına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye halkına karşı yaptığı saldırılara değinen Bakey, "PKK'nın terörist saldırılarına karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin kendini savunma hakkına tamamen saygı duyuyoruz. ABD'nin terör örgütleri listesinde olan PKK, terörist eylemlerinden vazgeçerek Türkiye hükümetiyle diyalog içine girmelidir" ifadesini kullandı.

Baskey, açıklamasında, "Aynı zamanda, tansiyonun azaltılması ve iki taraf da kalıcı ve sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmelidir. Şiddet, uzun vadeli güvenlik ve gelişimi açısından Türkiye vatandaşlarının yararına değildir" görüşüne yer verdi.

YORUMLAR 20
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    istersen saygi duyma kocum ok yaydan cikti
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi el altındanda pkk.ya destek veriyorlar..Yemezler?.
    Cevapla
  • kilic 8 yıl önce Şikayet Et
    Yer yüzü iblisleri fitneciler yarin pkk silah Gönderir. Bir güne yeni terör örgütü kurarlar.
    Cevapla
  • BÜYÜK TÜRKİYE 8 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARIN ADAMI YPG GEÇİ ODA BUNLAR GİBİ HAİN AYNI GÖVDELER unutmayın lan biz NATO ülkesinin söz sahibi bir kaç ülkelerinden biriyiz bize yapılmış olan NATO ya yapılmıştır....uzaktan destekle bu iş yürümezz sahaya ininde süper gücünüzü gösterin süper zekalılalıar sizi
    Cevapla
  • huntürk 8 yıl önce Şikayet Et
    kara harekati gerek kandil´e murat kara yilanin kelesi gerekiyor kandil´e türk bayragi asilmadan baris gelmez..suriye nin kuzeyinde´de türkmeneli devleti kurulmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi