Obama'dan "Suriye ordusu da olsa vurun" emri

ABD, Türkiye ile eğittiği muhalifleri korumak için adım attı. Obama, 'IŞİD ve gerekirse Esed güçlerini vurun' talimatı verdi.

Obama'dan "Suriye ordusu da olsa vurun" emri
Obama'dan "Suriye ordusu da olsa vurun" emri
GİRİŞ 03.08.2015 13:02 GÜNCELLEME 03.08.2015 16:04
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

"Eğit-donat" programı çerçevesinde Türkiye'de eğitildikten sonra Suriye'ye gönderilen 54 Suriyeli muhalif, El Kaide bağlantılı El Nusra tarafından saldırıya uğradı. Komutanları dahil 28 savaşçı kaçırılırken, 5'i çatışmalarda öldürüldü. ABD,Türkiye ve Ürdün'ün eğittiği muhalifleri korumak için Obama adım attı. Muhalifleri korumak için IŞİD ve gerekirse Esad güçleri vurulacak.

ABD Başkanı Barack Obama, "eğit donat" programına katıldıktan sonra Suriye'ye dönen muhalif savaşçıları, IŞİD ve olası Esad rejimi saldırılarından, hava operasyonlarıyla korumak için emir verdi. 

Amerikan Wall Street Journal'ın haberine göre, bu çerçevede ABD savaş uçakları geçen cuma eğitim programına katılanları hedef alan gruplara hava saldırıları düzenledi.

ABD'nin Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmak için eğittiği muhaliflere, Esad ordusunun saldırıcağı ihtimali göz önünde bulundurulmuyor. Ancak "eğit-donat" çerçevesinde eğitilen muhalif savaşçılara, Esad rejiminin müdahale etmesi durumunda, ABD anında karşılık verecek.

"VURDUK, YİNE VURURUZ" 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Alistair Baskey, ülkesinin eğitim verdiği muhalif savaşçıları korumaya kararlı olduğunu, geçtiğimiz cuma günü ABD'nin havadan verdiği desteğin bunun örneği olduğunu söyledi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Malikiye köyünde bulunan karargahı geçtiğimiz çarşamba günü hedef alan El Nusra Cephesi "eğit-donat" programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 18 muhalif savaşçıyı kaçırmıştı.

GERİYE 6 SAVAŞÇI KALDI 

El Nusra Cephesi bir gün sonra da programa katılan 8 muhalifi daha rehin almıştı. Çıkan çatışmadaysa "eğit donat" programına katılanlardan 5'i ölürken, 16'sı yaralanmıştı. İlk "eğit-donat" programına katılan 54 muhalif savaşçıdan sadece 6'sı kurtulabilmişti.

El Kaide'nin Suriye kolu olarak savaşan El Nusra Cephesi, kaçırdığı savaşçıları ABD ajanı olarak nitelendirdi. El Nusra Cephesi ABD ile birlikte Türkiye'nin de terör listesinde yer alıyor.

YORUMLAR 47
  • ben benim 8 yıl önce Şikayet Et
    HAK isimli kardeş, İran mı filistine yardım ediyormuş?efenim?Kimin neyin bedelini ödediği yahut niye bu durumda olduğu ortada,savunucağız diye kılıf aramayınız lütfen
    Cevapla
  • Verilere bağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye(TSK) Suriye bataklığına girmeme konusunda direndikçe iç sorunlar pkksı dhkpcesi vs ile kaos çıkıyor. Demek ki çözüm süreci de vs her şeyde ABD eksenli yürüyormuş. Abd ve ingiliz meneşili gazeteler açıktan pkk yla ilgili yazılar yazıyor. Rabbim milletimize yardım etsin zor süreçten geçiyoruz. Dostumuz kalmadı etrafımızda ki dost ve müttefik dediklerimiz resmen dostlarımızı bir bir yok etti. Sıfır sorunsuz bir ülke bırakmadık.. Rabbim sen koru bizi ve millietimizi
    Cevapla
  • HAKKI HAYKIRAN MÜCAHİT 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki amacınız ne türkiye halkı nede suriye halkı amacınız büyük israil
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ülkeyi ABD ve BOP'çuların fitnesinden korusun
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    anlayın artık avrupanın güvenliği türkiyeden sorulur. demek anladın obama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri