Gösteriler durmak bilmiyor

Meksika'da öldürülen gazeteci için gösteriler durmak bilmiyor.

Gösteriler durmak bilmiyor
Gösteriler durmak bilmiyor
GİRİŞ 05.08.2015 15:12 GÜNCELLEME 05.08.2015 15:12

Meksika'nın tanınmış foto muhabirlerinden Ruben Espinosa’nın geçtiğimiz Cuma günü yanında dört kadınla birlikte, Veracruz’da bir apartman dairesinde ölü bulunmasının yankıları devam ediyor. Foto muhabiri Espinosa'nin yanında ölü bulunan kadınların kimlikleri açıklandı. 18, 29, 32 ve 40 yaşında olan kadınların cinayetin işlendiği saatte neden o apartmanda foto muhabiri ile birlikte olduğu ise henüz netlik kazanmadı. Ancak bu kişilerin Meksika'da devam eden şiddet olaylarına karşı yürütülen organizasyonlarda eylemci olduğu belirtiliyor. Yapılan ilk otopsi sonucunda ise cinayete kurban gidenlerin kafalarına birer kurşun sıkılarak öldürüldüğü açıklandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde cinayeti işleyenlerin 3 kişi olduğu ve arama çalışmalarına devam edildiği ifade edildi.

 Dünyada en fazla gazetecinin öldürüldüğü ülkelerin başında gelen Meksika'da bu olayı protesto eden halk 3 gündür sokaklarda gösterilerine devam ediyor. Sadece 2015 yılında mesleğini icra ederken öldürülen gazeteci sayısının 5'e çıktığını vurgulayan meslek örgütleri hükümetten gazetecilerin korunması için acil önlemler alınmasını istediler.

Özellikle uyuşturucu kartellerinin hedefi haline gelen gazetecilerin artık mesleklerini icra edemez haline geldiği ve çok sayıda gazetecinin ise Meksika’yı terk ederek başka ülkelerde yaşamak zorunda bırakıldığı ifade edildi. 31 yaşında cinayete kurban giden foto muhabiri Espinosa, Proceso dergisinde çalışıyordu. Veracruz eyaleti Valisi Duarte ve iktidar partisine muhalif haberleriyle bilinen Espinosa için basta Mexico City, Acapulco ve Xalapa olmak üzere ülkenin birçok yerinde protestolar düzenleniyor. Bu gösterilere katılan çok sayıdaki gazeteci, sivil toplum örgütü ve muhalif siyasetçiler ise "Şiddete dur" sloganları atıyorlar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...