ABD diken üstünde! Tam 1 yıl sonra..

ABD'de Michael Brown'ın öldürülmesinin yıl dönümünde olaylar çıktı.

ABD diken üstünde! Tam 1 yıl sonra..
ABD diken üstünde! Tam 1 yıl sonra..
GİRİŞ 10.08.2015 13:25 GÜNCELLEME 10.08.2015 13:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde, 18 yaşındaki Michael Brown'ın polis tarafından öldürülüşünün birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen protesto gösterilerinde çatışma çıktı.

Tüm gün barışçıl bir ortamda devam eden gösterilerin ardından akşam saatlerinde polis ile göstericiler arasında yaşanan silahlı çatışmada iki kişinin vurulduğu öğrenildi.

St. Louis polisi yaptığı açıklamada, bir memurun "Ağır bir silahlı saldırı altında kalması üzerine silahını kullandığını" belirtti. Polis ateşin "Belirlenemeyen iki araçtan geldiğini" bildirdi.

Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

 

Çatışmalarda yaralanan iki kişinin durumuyla ilgili polisten açıklama yapılmazken, Reuters ve AP'nin geçtiği fotoğraflarda siyahi bir kişinin ağır yaralandığı görülüyor. Fotoğrafta kanlar içinde yerde yatan kişinin kelepçeli olduğu da anlaşılıyor.

GÖSTERİLER BARIŞÇIL BİR ORTAMDA BAŞLAMIŞTI

Brown’un ölümünün 1. yılında yüzlerce kişi, siyahi gencin öldürüldüğü meydanda bir araya geldi. Eyalete bağlı St. Louis kentinde toplanan kalabalık, Brown’u anarak, gencin öldürülmesini protesto etti. Barışçıl başlayan gösterilere katılan ABD’li vatandaşlar, polis tarafından öldürülen siyahi gencin vurulduğu yerde 4.5 saat bekletilmesi nedeniyle 4.5 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşma yapan Michael Brown Sr, göstericilere, oğlunun ölümüne ilişkin soruşturmanın "sümen altı edilmesine" izin vermedikleri için teşekkür etti.

Cinayetin ardından yaşanan sokak olaylarına nazaran oldukça sakin geçen gösteri, birçok aktivist ile dini önderin de katıldığı ve kasabanın kilisesinde son bulan bir yürüyüşle devam etti.

New York'ta ise kentin ünlü meydanlarından Union Square'de toplanan göstericiler, siyahilere karşı polis şiddetini ve söz konusu polislerin ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmamalarını protesto etti.

Protestocuların, Michael Brown cinayetiyle patlak veren gösterilerin sembolü haline gelen sloganlardan biri olan "Siyahilerin hayatı da değerli" (Black lives matter) yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD’nin Mıssouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, 9 Ağustos 2014’te Michael Brown adlı 18 yaşındaki siyahi bir genç Darren Wilson adlı beyaz bir polis memuru tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından başlayan soruşturma kapsamında polis memuru Wilson, büyük jüri tarafından suçsuz bulunmuştu.

YORUMLAR 2
  • aasassaa 8 yıl önce Şikayet Et
    hepte gozysartıcı bomba ve tazıklısu kullanmıstır
    Cevapla
  • hamit 8 yıl önce Şikayet Et
    insaallah daha beter olur abd.. oyleki kendi is sorunlarla ugrasmaktan basi alamasin ! ve dunya rahat eder.. amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!