Cinayet anını cep telefonuyla kaydetti

ABD'de canlı yayın sırasında iki gazeteciyi öldüren Flanagan, cinayet anını cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

GİRİŞ 27.08.2015 09:32 GÜNCELLEME 27.08.2015 09:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de dün ülkeyi şoke eden bir olay yaşandı. Tüm dünyada da büyük etki yaratan olayda Vester Lee Flaganan adlı kişi, Virginia Eyaleti'ndeki bir alışveriş merkezinde röportaj yapan muhabir ve kameramanı silahıyla öldürdü. WDBJ7 kanalının eski çalışanı olan Flaganan'ın cinayet anını cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medyaya yüklediği ortaya çıktı. 

Sabah saatlerindeki saldırının meydana geldiği Franklin County'nin Polis Şefi  Bill Overton, düzenlendiği basın toplantısında, polislerle karşılaşınca kendini vuran Flanagan'ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.
      
Overton, cinayetin nedenini ve ırkçı bir motivasyonla yapılıp yapılmadığını henüz bilmediklerini aktardı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, dua ve düşüncelerinin olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduğunu söyledi.

OLAY NASIL YAŞANDI ?  

Yerel televizyon kanalı WDBJ7 için çalışan Alison Parker (24) ve Adam Ward (27) isimli gazetecilerin sabah saatlerinde silahla vurularak öldürüldüğü olay Virginia eyaletinde gerçekleşti.

ESKİ ÇALIŞAN

Virginia Valisi Terry McAuliffe saldırgan Vester Lee Flanagan'ın öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan'ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi.

Kanalda, "Bryce Williams" ismini kullanan Flanagan'ın, Şubat 2013'te işten çıkarılması üzerine Mayıs 2014'te kanala ayrımcılık suçlamasıyla açtığı dava, Temmuz 2014'te düşmüştü.

Görüntülerde, turizm hakkında röportaj yaptığı esnada gülümseyen muhabirin silah sesini duymasıyla çığlık attığı görülüyor.

Cinayetin ardından zanlının "Bryce Williams" adıyla açtığı Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Buna rağmen Flanagan'ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.

GEREKÇE CHARLESTON SALDIRISI MI ?

Flanagan'ın, Charleston’da siyahi Amerikalıların gittiği kiliseye düzenlenen silahlı baskını gerekçe olarak gösterdiği iddia edildi.

Cinayetin failli Flanagan'ın kanalda çalışırken öldürdüğü gazetecilerle çekildiği fotoğraf.

ABC News, çarşamba günü Flanagan tarafından gönderildiği iddia edilen 23 sayfalık faksta saldırının nefret amaçlı düzenlenmiş olabileceğini öne sürüldü.

Yılın başında Charleston'da bulunan Afro-Amerikan Kkilisesine Beyaz bir Amerikalı tarafından saldırı düzenlenmiş, 9 siyahi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 3
  • İstanbuLines 8 yıl önce Şikayet Et
    hayat bu kadar kısa işte
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Zencilere yapılanlar karşılıksız kalamazdı ABD ırkcılığın bedelini iç savaşla ödeyecek inşallah...
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    bu twitter bize gelince hiçbir hesabı kapatmıyor amerika isteyince hemen kapatıyor bu katilin bütün twiter ve facebook hesapları kapatılmış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş