ABD resmen açıkladı: Türkiye de katıldı

ABD, önceki gece Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarında Türkiye'nin yer aldığını bildirdi

ABD resmen açıkladı: Türkiye de katıldı
ABD resmen açıkladı: Türkiye de katıldı
GİRİŞ 30.08.2015 18:25 GÜNCELLEME 30.08.2015 18:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü, önceki gece Suriye'deki hava saldırılarında Türkiye'nin de yer aldığını duyurdu.

Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince önceki gece Suriye'de belirlenen terör örgütü DAEŞ hedeflerine savaş uçaklarıyla hava saldırıları düzenlendi. Saldırılarda Bahreyn, Kanada, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'nin yanı sıra Türkiye'den savaş uçakları da ilk kez yer aldı.

Açıklamada, Suriye'deki yedi saldırının Haseke, El-Havl ve Vaşiye yakınlarında düzenlendiği kaydedildi. Haseke yakınlarındaki dört saldırıda DAEŞ'in iki taktik biriminin, üç yer altı sığınağının ve birer hava savunma topçu mevzisi, muhabere pozisyonu ile roket fırlatıcısının imha edildiği kaydedildi.

El-Havl civarındaki iki hava saldırısında örgütün topçu silahları ve kazı makinesi vurulurken, Vaşiye'deki tek saldırıda DAEŞ'in depolama alanı imha edildi.

Açıklamada ayrıca Avustralya, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, Hollanda, İngiltere ve ABD uçaklarının Irak'taki hedeflere de 15 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı da dünkü açıklamasında, Türk savaş uçaklarının koalisyona ait savaş uçaklarıyla Suriye'de belirlenen DAEŞ hedeflerine karşı ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığını duyurmuştu.

YORUMLAR 6
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel memleketim üzerinde ne oyunlar oynanıyor. Allah muhafaza yarın öbür gün ortam daha da kötüye giderse bizler nereye sığınacaz.Tabiki kaçmak babında değil burda mevzubahis olan bizim çocuklarımız.Minik Aylan'ı herkes gördü.İnsanın içi kan ağlıyor.Belki Aylan kendi çocukları olmadığı için bakıp geçmişlerdir.Allah böyle bir sonu hiçbir müslümana göstermesin. Allah yardımcımız olsun. Allah-u Teala fitne çıkaranların yanına bırakmasın. İnsanları birbirine kırdıranlara fırsat vermesin. Allah birliğimizi dirliğimizi daim kılsın. Allah bozguncuların,riyakarların,fitnecilerin,münafıkların, zalimlerin belasını versin.ALLAH-U TEALA İHMAL ETMEZ,MÜHLET VERİR.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    abd bizi muhalifleri de bombalatıp suriyede dost bırakmayacklar abd bizi herkese düşman ediyor
    Cevapla
  • Yavuz Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye'nin PKK ya karşı hava saldırılarını azaltmak için yaptı ABD . ABD çok sinsi bir devlettir.
    Cevapla
  • Yavuz Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye'nin PKK ya karşı hava saldırılarını azaltmak için yaptı ABD . ABD çok sinsi bir devlettir.
    Cevapla
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD tarafından Türkiye'ye kurulmus apaçık bir tuzak. Türkiye özellikle İsid ile mücadele içine çekilmek isteniyor. Ve özellikle Iside bu husus duyruluyor. Amaç çok açık. Türkiyeyi isidle karşı karşıya getirip savaşın icine sokmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço