Obama Putin'e resti çekti: İzin vermeyeceğim

Suriye'nin süper güçlerin satranç tahtası olmadığını söyleyen Obama, bir vekalet savaşına izin vermeyeceklerini söyledi

Obama Putin'e resti çekti: İzin vermeyeceğim
Obama Putin'e resti çekti: İzin vermeyeceğim
GİRİŞ 03.10.2015 10:51 GÜNCELLEME 03.10.2015 10:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Esed rejimine destek için Suriye’de başlattığı hava saldırılarının "felakete davetiye çıkardığını" ve bu durumun Rusya’yı "çıkamayacağı bir bataklığa çekeceğini" söyledi.
 
Beyaz Saray'da basının sorularını yanıtlayan Obama, Putin’in IŞİD ile 'Esed’in gitmesini isteyen ılımlı Sünni muhalifler' arasında fark görmediğini söyledi. Obama, “Onların bakış açısından hepsi terörist. Bu durum da felakete davetiye çıkarıyor” dedi.
 
"Rusya başarılı olmuyor, sadece dikkat çekiyor" diyen Obama, Rusya'nın hava saldırılarına rağmen gerginliği düşürebilmek için Washington’ın Moskova ile çalışabileceğini ifade etti.
 
"Türklerle ve diğer müttefiklerimizle birlikte çalışarak Suriye sınırını nasıl daha güvenli hâle getirebileceğimize bakıyoruz" Obama, Suriye’yi ABD ile Rusya arasında vekalet savaşı yaşanan bir yer haline getirmeyeceklerini söyledi, “Suriye süper güçlerin satranç tahtası değil” dedi.
 
Muhaliflere ABD desteği sürecek
 
Moskova’yı Suriye nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarafından reddedilen bir rejimi desteklemekle suçlayan Obama, ABD’nin ılımlı muhalifleri desteklemeye devam edeceğini çünkü bu grupların “Esed rejimi sonrası bir araya gelerek birlikte ülkeyi yeniden bağdaştırabileceğini” söyledi.
 
Putin’in Esed rejimine askeri desteğini sürdürüp siyasi çözüm yönünde adım atmaması halinde bataklığa çekileceğini söyleyen Obama şöyle devam etti:
 

“Putin’e siyasi bir geçiş konusunda ortakları İran ve Esed ile anlaşması halinde onunla çalışacağımı söyledim. Bir anlaşmayla sağlanacak çözüme tüm dünya kamuoyunu dahil edebiliriz fakat sadece askeri bir çözüm olacaksa, Rusya ve İran Esed’i destekleyip nüfusu bastırmaya çalışacaksa, bu yalnızca onları bataklığa çekmeye yarar."

YORUMLAR 15
  • Lee 8 yıl önce Şikayet Et
    Vay be Obama ne kadar da islam ümmetini düşünüyormuş gördünüz mü?
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler Müslümansa, işin sonunda Müslüman bir ülke zayıflıyorsa sorun yok. Aynen devam.
    Cevapla
  • gercek 8 yıl önce Şikayet Et
    vekalet savasına izin vermeyecekmis.. yavrum baslatan sensin ne iznini vermeyeceksin.. sen putinle kan dökmek icin ne uzerine anlastın onu söyle satrancın kralını oynuyorsunuz ama ortadogu size de putine de firavunlara da mezar olacak.. firavunların oyuncagı ettiniz ortadoguyu turkiyeye de sıcratmaya calısıyorsunuz.. firavun ehlini cesitli gruplara ayırarak birinin eliyle digerini zayıflatıyor ve nemalanıyordu sinunda bir musa cıktı ve firavunu bogdu.. iste siz de israil ve iranla birlikte esedi de alarak bogulacaksınız.. musanız turkiye olacak bekleyin cok kalmadı..tarih tekerrürden ibarettir.. siz dünyayı ebedi ve sahipsiz kendinizi sahip mi zannediyorsunuz
    Cevapla
  • meymat47 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab ümmeti Muhammediyeye yar ve yardımcı ol!
    Cevapla
  • meymat47 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür cephesi tektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi